Renovatie – Meters maken

Afgelopen zaterdag werden er meters gemaakt aangaande de nieuwe kantine. Door het slechte weer waren de velden in Groningen onbespeelbaar en kon de aspiranten honkbalwedstrijd niet doorgaan. Toen waren er ineens een aantal mensen beschikbaar die tijd hadden om te klussen in de kantine, en hoe.

Eerder al werden de damwand profielen rond de berging en de toiletunit geplaatst. Ook werd het eerste stukje dak geplaatst om dit gedeelte waterdicht te krijgen. In de units werd onder andere afgetimmerd, kozijnen geplaatst, een groot deel ondervloer gelegd en een aantal leidingen getrokken.

Tegen 10u. werd er een bak koffie ingeschonken en werd er een plan van aanpak gemaakt. Het hoofddoel was het gereed maken van de berging. Dit was nog een beste klus, want de achterwand, de fundering en de vloer moesten nog geplaatst worden. Dick Ronald en Martin zouden zich hier mee bezig houden. Will en Ronald kregen de taak om alles wat nog uit de units gestript kon worden eruit te halen. Daarnaast was het aan hen de taak alle wanden af te timmeren waar dit nog niet gedaan was.

 

Er werd keihard gewerkt en de gestelde doelen werden met geweldig resultaat tegen 15.00u behaald. Nu de berging klaar was, konden alle spullen die eerder verspreid door de units lagen, worden opgeruimd. In ongeveer vijftien minuten was de rommelkantine omgetoverd tot een balzaal van ca. 75 vierkante meter. De blik werd op het horloge geworpen; zullen we ons nog even aanstellen en de laatste stroken van de ondervloer plaatsen?! Jazeker doen we dat! In ‘no time’ vlogen de platen waterpas op de vloer. Iemand meten, iemand zagen, iemand voorboren en iemand schroeven. Tegen 17.00 werden de deuren gesloten met een tevreden gevoel, want al het voorwerk is klaar voor het plaatsen van de vloer.

De bouwgroep heeft voor de vloer gekozen voor een tegellaminaat, wat de kantine een mooie uitstraling zal geven. Zodra de pakketten er zijn kan de vloer gelegd worden. Vervolgens kunnen de leidingen en bedrading getrokken worden om tot slot de koven te plaatsen. Via een W.H.S.C.-er wordt geprobeerd karton te regelen om de vloer tijdelijk af te dekken voor de laatste werkzaamheden zoals schoonmaken en schilderen.

Betreft de aansluitingen is iets minder goed nieuws over te brengen. Zoals eerder bekend gemaakt werd, onze leidingen zullen niet bij WVV aangesloten worden. Hierop is de gemeente benaderd aangezien W.H.S.C. simpelweg niet kan opdraaien voor de kosten van een eigen aansluiting. Er wordt nu gekeken naar een subsidieaanvraag voor een eigen nutsvoorzieningen op ons eigen adres, Mr. D.U. Stikkerlaan 1b te Winschoten.

Komende week zal het gehele dak op de units geplaatst worden. Met dank aan de geweldige inzet van onze leden en vrijwilligers die bij de club betrokken zijn kan er uitvoering aan het project gegeven worden. Ontzettend bedankt voor jullie inzet! Verder zijn we nog altijd opzoek naar sponsoren voor dit project. Ook sponsor worden? Kijk dan eventjes hier.