Heren eindigen het seizoen met een leuke wedstrijd

Terwijl de jeugdteams nog een aantal wedstrijden op de rol hebben staan, speelden de heren op zondag 17 september alweer hun laatste wedstrijd van dit seizoen. Tegenstander van deze uitwedstrijd was het vierde team van Caribe uit Groningen. Ondanks dat Caribe 4 onderaan de ranglijst staat spelen de Stadjers aanzienlijk beter dan vorig seizoen. Dit was al te zien in de thuiswedstrijd en het team blijft de stijgende lijn goed doorzetten.

De heren van Caribe hadden zondagochtend hard gewerkt om het veld in conditie te krijgen, zodat de wedstrijd doorgang kon vinden. Na een sterke bak koffie kon de wedstrijd klokslag 11 uur beginnen. Vooral voor de scheidsrechters was dit spannend, aangezien het hun eerste wedstrijd ooit als scheids was. De heren begonnen de wedstrijd aan slag prima. Eerste aan slag was Alex, die meteen doorkwam met een tweehonkslag. Met behulp van een honkslag van Rick wist Alex het eerste punt van de wedstrijd te scoren. Bij dit ene punt zou het blijven voor de heren. Caribe had nu de kans wat terug te doen. Thijs begon op de heuvel en dit ging prima. Drie op, drie af met twee keer een zacht rollertje naar eerste honkman Rick.

Martin O. begon de tweede inning en wist met een honkslag op de honken te komen. Bertus Jr. kwam door een veldfout ook op de honken. Beide wisten honken te stelen en uiteindelijk scoorden ze allebei een punt. Michel en Bart gingen vervolgens uit. Bouke kwam ook nog door met een honkslag, maar verder dan het eerste honk kwam hij niet nadat Albert de derde uit van de inning werd. Caribe begon hun tweede slagbeurt meteen goed. De eerste slagman kwam op de honken middels een honkslag. Hij besloot vervolgens te proberen het tweede honk te stelen, maar catcher Martin gooide een superstrakke bal. Tweede honkman Bouke kon de slidende loper ruim anderhalf meter voor het honk al uit tikken. De volgende twee slagmensen gingen ook uit, waardoor de tweede inning alweer ten einde was.

Zowel de derde als de vierde inning leverde voor beide teams niks op. Een noemenswaardige actie is die van Bertus sr. Een geslagen bal kwam hard richting zijn positie, korte stop. Hij kreeg deze niet meteen onder controle, waardoor de uit niet op het eerste honk kon worden gemaakt, maar een snelle gooi naar derde honkman Michel zorgde ervoor dat de loper, die op dat moment van het tweede honk kwam, werd uitgetikt.

Na twee inningen niet gescoord te hebben werd het tijd dat de heren weer wat gingen slaan. Bart begon meteen goed en sloeg een honkslag. Bart stal een honk en Michel bracht hem een honk verder. Met één uit was het aan Bouke om Bart binnen te slaan. Hij deed dit prima, Bart scoorde het vierde punt en Bouke kwam op het eerste honk. Albert was de volgende aan slag. Hij bracht de bal in, ging zelf uit uit, maar Bouke kon door naar het tweede honk. Met twee uit en Martin H. aan slag besloot coach Hans risico te nemen. Bouke kreeg het teken om het derde honk te stelen. Op volle snelheid sprintte Bouke naar het derde honk die hij staand kon bereiken. Met twee uit was het nu aan Martin H. om door te komen met een honkslag. Martin H. sloeg de bal hard tussen de eerste en tweede honkman door. Een prachtige honkslag waar Bouke het vijfde punt voor W.H.S.C. kon scoren. Alex sloeg vervolgens zijn derde honkslag van de wedstrijd. Helaas werd Bertus Sr. met een pop-up de derde uit van de inning.

Caribe besloot nu ook hun knuppels aan het werk te zetten. Ze werden geholpen door slordig verdedigend werk van de kant van de heren. De eerste slagman kwam door met een mooie honkslag. De volgende slagman sloeg de bal richting derde honkman Michel, die de bal onder zijn handschoen door liet schieten. Caribe werd nog meer geholpen. Albert kreeg een hoge bal, een makkelijke uit was in de maak, echter stuiterde de bal uit de handschoen van Albert. Alle honken vol en nul uit. Dit ging snel de verkeerde kant op voor de Winschoters. Thijs besloot er nog een schepje bovenop te doen. Thijs gooide een goede pick-off op het eerste honk, maar eerste honkman Rick was zo druk in gesprek. Rick had nog geluk dat hij de bal kon vangen en hem niet in zijn gezicht kreeg. De eerste uit werd echter niet gemaakt. De volgende twee slagmensen konden de lopers niet laten scoren, want beide kregen ze drie slag. Een veldactie maakte een einde aan het gevaar. Caribe wist niet te profiteren. De stand bleef 0-5.

De zesde inning zorgde voor een aantal prachtige acties. Nadat Rick uit was gegaan, kwam Thijs in het slagperk. Tot op dat moment was Thijs twee keer uitgegaan met een vangbal, maar daar kwam nu verandering in. Een gigantische tik ver over de middenvelder. Een prachtige twee honkslag. Was de bal een meter of vijf verder gevlogen, dan was de bal over de hekken gegaan. Martin O. kreeg vier wijd. Toen kwam Bertus Jr. Hij bracht de bal zacht in het veld, naar de tweede honkman. Met een backhandworp naar de korte stop werd de eerste uit gemaakt op het tweede honk. De korte stop gooide meteen door naar de eerste honkman die de tweede uit van dit dubbelspel maakte. Een actie uit het boekje en duidelijk vaak geoefend. Een prachtig dubbelspel die ook door onze heren kon worden geapprecieerd. Ondertussen werden meerdere positiewisselingen doorgevoerd waaronder een nieuwe werper op de heuvel, Michel. Hij startte stroef met een vier wijd. De loper op één probeerde te stelen, maar wederom was daar de sterke arm van catcher Martin die de loper uitgooide. De tweede slagman kreeg ook vier wijd en met een doorgeschoten bal bereikte hij zelfs het tweede honk. Een man in scoringspositie en slechts één uit. Gelukkig werden de volgende twee uit snel gemaakt, waardoor er geen punt tegen kwam in deze inning.

De zevende inning leverde niks voor de heren van W.H.S.C. op. De tweede helft van de zevende inning begon voor de heren slecht. Na het ingooien, kwam het rondje door het binnenveld. Thijs, inmiddels derdehonkman, ving de wedstrijdbal en gooide deze vol overtuiging in de dugout. De rest van het team was vol verbazing over wat Thijs had gedaan. De bal kwam snel terug en de slagbeurt van Caribe kon beginnen. Deze begon met een goede vangbal van Bouke, die de middenveldpositie had overgenomen. De volgende twee uit kwamen via een drie slag. Weer een snelle inning.

Het einde van de wedstrijd naderde snel, maar er werd nog één inning gespeeld. De werper van Caribe zat er doorheen. Normaliter gooide deze werper maar één inning, hooguit twee. Echter was dit al de derde inning die hij ging gooien. Dit resulteerde in meerdere honkslagen, waaronder een drie honkslag van Alex, en twee keer vier wijd. Er werden 5 punten gescoord. Caribe slaagde er in hun gelijkmakende slagbeurt niet in de achterstand weg te poetsen.

Maar liefst acht inningen in twee uur tijd, nog niet eerder voorgekomen dit seizoen. De heren sluiten het seizoen af met een 0-10 zege. Deze winstpartij was echter niet genoeg om het kampioenschap te prolongeren. De heren eindigen deze competitie als tweede. Felicitaties aan het eerste van de Northern Stars uit Leeuwarden, de kampioen van dit seizoen. De heren keren volgend seizoen terug om te strijden voor het kampioenschap.

Northern Stars, de kampioenen van 2017 in de vierde klasse senioren honkbalcompetitie