Aspiranten en heren houden stand tot laatste inning

Aspiranten gepakt in de laatste inning

Dit weekend speelden de aspiranten in Leeuwarden tegen de Northern Stars.  Zaterdag trad het team aan onder leiding van Ronald en Marieke. Het ging om een uitwedstrijd en dat betekende dat de eerste slagbeurt voor ons was. Deze opdracht nam Fleur erg serieus en met een ferme tik wist ze de eerste bal van wedstrijd het veld in te knallen. Ze bereikte het tweede honk en kon door een honkslag van Glenn gelijk door naar de thuisplaat. Glenn mocht na zijn actie aan slag ook gelijk de wedstrijd op de heuvel openen: drie keer drie slag. Een goed begin van de wedstrijd!

De tweede inning leverde voor beide partijen geen punten op. De derde inning daar en tegen was een lastige. De inning werd wederom goed opgestart. Eva kwam op de honken met een leuke honkslag gevolgd door wederom een twee honkslag van Fleur (!) die ver genoeg was om het punt over de plaat te brengen. Ook Glenn en Tom sloegen een honkslag, maar sneuvelden op de honken.  Er leek op deze wijze nog niks te vrezen, want de tussenstand was 0-3 in het voordeel van W.H.S.C. Glenn kreeg het zwaarder en was – na in totaal vijf keer drie slag in twee inningen (!) – toe aan een vervanger, Ian. Het antwoord van de Northern Stars op de pitcher wissel was echter een stevige. Diverse ballen vlogen het veld in, maar de schade leek beperkt te blijven. Ian wist zich goed te herpakken en maakte een einde aan de inning door twee keer drie slag te gooien. Door de Friezen werden deze inning drie punten gescoord.

W.H.S.C. kwam in de vierde inning met een goede reactie op het slaggeweld. Onze lopers wisten de honken te bereiken en door een honkslag van Tess en een prachtige twee honkslag van Darwin (!) liepen er ook bij ons weer wat punten binnen. Maar liefst vier stuks, wat de tussenstand op 3-7 bracht. Het was dus een kwestie van ‘de pot dicht houden’. De komende slagbeurt van de Northern Stars beloofde echter een hele lastige te worden. Maar liefst twee Winschoter pitchers sneuvelden op de heuvel. Er werden aan de zijde van de tegenstander zes honkslagen en een prachtige drie honkslag geslagen, goed voor negen punten. Deze zware inning werd door Fleur afgesloten met een mooie drie slag, maar helaas viel de wedstrijd in de laatste inning – voor ons – de verkeerde kant op. Uitslag: 12-7 in het voordeel van de Northern Stars.

Heren treffen de Knights in Leek

De heren moesten zondag vroeg op, want om 9:15 stond het vertrek naar Leek gepland. Een spannende pot tegen de geduchte tegenstander The Knights stond op de rol. W.H.S.C. begon de wedstrijd sterk. Met een aantal honkslagen en een foutje aan de zijde van Leek kwamen de eerste punten over de plaat. Een scherp begin die we een tijd niet gehad hadden. Het antwoord van de Knights bleef diverse inningen zeer beperkt. Er werden door hen slechts enkele punten gescoord, onder het sterke pitchwerk van Michel.

Van beide teams wisten veel spelers de honken te bereiken, echter werden zij veelal onbenut achtergelaten. Zo bleef de tussenstand nagenoeg gelijk en hield W.H.S.C. de kleine voorsprong vast. Iedereen was tevreden over het spel zoals het nu ging, alhoewel de ‘achtergebleven lopers’ ons uiteindelijk erg duur kwamen te staan. Michel zijn werk zat erop en werd vervangen door Thijs. Thijs had al aangegeven het rustig aan te doen in verband met wat pijn aan zijn schouder. Op half vermogen kwamen de ballen over de plaat. De eerste inning na de wissel leek dit goed te gaan. Er volgde onder andere een mooie drie slag. Echter, de tweede inning na de wissel vlogen de honkslagen ons om de oren en de eerste punten liepen aan de zijde van de Knights binnen.

Aangezien de tijd begon te dringen werd er snel besloten om Martin Thijs op de heuvel af te laten lossen. De inning moest snel tot een einde gebracht worden zodat wij nog invulling mochten geven aan een slagbeurt. Het slaggeweld was door de snelle ballen flink verminderd, maar Martin had het erg lastig om de bal goed door het slagperk te krijgen. De wissel pakte anders uit dan gehoopt en het duurde uiteindelijk te lang voordat de inning tot een einde kwam. De Knights wist beetje bij beetje hun voorsprong te vergroten tot 13 – 7 waarna de wedstrijd met drie slag tot een einde werd gebracht.