Aspiranten komen net te kort; Heren eindigen in een gelijk spel

Dit weekend stond de eerste thuiswedstrijd op het programma. De aspiranten speelden zaterdag namelijk op eigen veld een wedstrijd tegen The Knights uit Leek. Onze heren mochten richting Drenthe voor een wedstrijd tegen The Pioneers uit Assen.

Aspiranten komen net te kort tegen The Knights

Op een prachtige zaterdagochtend speelden onze aspiranten tegen The Knights uit Leek. Het beloofde een spannende, gelijkwaardige partij te worden. Ian begon deze wedstrijd op de heuvel. De vorige twee weken deed hij het super en dus lag de druk voor hem wat hoger. Deze druk deed hem geen goed, want met verschillende vier wijd betraden de spelers van The Knights de honken. Tussen deze acties door wist Ian toch drie keer drie slag te gooien, maar dit woog niet op tegen de honkslagen die de tegenstander wist te slaan, goed voor vijf punten.

Gelukkig kwam W.H.S.C. met een sterk antwoord. Fleur sloeg gelijk een honkslag. Ook Glenn en Eva kwamen op de honken gevolgd door Sebastian die de bal ver in het buitenveld wist te slaan. Dit was goed voor drie punten. Esmee wist middels vier wijd op de honken te komen, maar sneuvelde hier door een inschattingsfoutje. Wel kwamen Sebas en uiteindelijk ook nog Tom over de plaat. De stand werd met deze aan zich goede inning gelijk getrokken.

De tweede inning werd met een drie slag gelijk sterk geopend. De twee honkslagen aan de zijde van Leek die daarop volgende kwamen hard binnen, maar brachten W.H.S.C. niet van de kaart, want de volgende slagman werd met drie slag terug het hok ingestuurd. Wesley, catcher van de Knights, had in de wedstrijd al laten zien dat hij het spelletje goed beheerst. Het veld maakte zich klaar voor een honkslag en deze kwam er. Strak langs het derde honk… Er gaan verhalen dat de bal nog steeds aan het rollen is. Wesley liep alle vier de honken rond, Inside the park homerun! Netjes hoor. Glenn wisselde Ian af op de heuvel en gooide de twee volgende slagmensen overtuigend op drie slag.

W.H.S.C. wist in de komende slagbeurt goed bij te blijven. Tess kwam met vier wijd op de honken, maar sneuvelde op thuis. Vervolgens sloegen achtereenvolgens Ingmar, Fleur en Glenn prachtige honkslagen! Ook Fin, die voor het eerst meedeed vandaag wist de bal het veld in te brengen. In volle sprint probeerde hij het eerste honk te halen, maar helaas was de bal net iets eerder. De volgende inning bleef kort en was voor beide partijen goed voor één punt. Darwin was tot twee keer toe nipt safe, omdat hij  een erg goede sliding wist uit te voeren. Tussenstand 8-11 aan het begin van de laatste inning.

Wesley sloeg zijn tweede honkslag deze wedstrijd en kwam op de honken. Hij stal vervolgens twee en drie. Hierop werd goed gereageerd door onze catcher, echter was de loper eerder dan de bal. Met vier wijd wist de tweede slagman het honk te bereiken en zo wist Wesley het elfde punt te scoren. De volgende bal werd hoog in het rechtsveld geslagen, de positie van nieuwkomer Fin. Een lastige bal waar een behoorlijk tukje voor gelopen moest worden, maar deze topper vangt hem overtuigend. In zijn ooghoek ziet hij dat de loper van drie vervolgens het thuishonk probeert te halen. Hij gooide de bal mooi op relay Tess die vervolgens de loper met een strakke aangooi op thuis uitgooit. Super!!

W.H.S.C. diende met de kont van de slagploeg de achterstand terug te werken. Helaas pakte dit anders uit dan gehoopt. Onze slagmensen wisten zich geen raad met de closer van The Knights die mooie vuurpijlen over de plaat speerde. Met drie keer drie slag kwam de wedstrijd tot een einde. Eindstand: 8-11. Opgemerkt mag worden dat het stelen van honken flink beperkt is door veel pick-offs en aangooien naar de honken. Een mooie vooruitgang weer!

Heren eindigen in een gelijkspel bij The Pioneers

De heren speelden zondag tegen The Pioneers uit Assen. Wedstrijden tegen dit team zijn altijd erg spannend en ook deze partij was een noemenswaardige. Het begon de eerste inningen voor onze heren even niet zo best. De zon had blijkbaar een een flinke werking op de onderlinge dynamiek, want niets liep zoals het moest. Er werd weinig geslagen; aangooien kwamen niet aan en er werd onhandig gespeeld. Assen – die naar eigen zeggen onderling ook niet echt op dreef waren – wist ondertussen een kleine voorsprong op te bouwen.

In de vierde inning werd iedereen bij elkaar geroepen en kwamen dan eindelijk de koppen dezelfde kant op. Een goede slagbeurt aan de W.H.S.C. zijde was goed om de stand tot een gelijkspel terug te brengen, 6-6. Er werd weer wat geslagen en op de honken werd vel gelopen. Assen wist even niet wat hen overkwam. Het geheel vond ook nog eens plaats onder twee uit. Onze welbekende two-out-rally was goed op gang. De laatste inning wist Assen door een slechte aangooi van catcher Martin een extra puntje binnen te sprokkelen. Verder wist Thijs, die Rick opvolgde, samen met zijn team de pot mooi dicht te houden. Er werd zelfs nog een puntje voorkomen op de thuisplaat (deze actie wordt ook wel gescoord als DL met een rondje erom).

W.H.S.C. had nu nog de gelijkmakende slagbeurt. Echter werd er op dit moment een van de spelers van Assen niet lekker en moest er een ambulance aan te pas komen om de speler richting het ziekenhuis te brengen. Het was mooi om te zien hoe beide teams de situatie opvingen en ervoor zorgde dat de speler de zorg kreeg die hij op dat moment nodig had. In goed overleg werd de wedstrijd beëindigd voor de laatste inning. Eindstand 6-6. De speler maakt het op dit moment goed.

Volgend weekend spelen onze heren op zondag om 14.00u. thuis tegen The Knights. Onze aspiranten vertrekken op zaterdag naar Hardenberg voor een wedstrijd tegen de Cubs.