Achterstallige wedstrijdverslagen: Recreanten, Heren, Aspiranten

In verband met de organisatie van het Bedrijvensoftbaltoernooi 2018 zijn in dit bericht wat later dan normaal de wedstrijdverslagen te lezen. Maar eerst haken we even aan op vrijdag. Vrijdagavond 22 juni staat het Bedrijvensoftbaltoernooi op de planning. Maar liefst 11 team doen er dit jaar mee en het beloofd ontzettend gezellig te worden. Vanaf 17.30u. gaan we los aan de Stikkerlaan 1b te Winschoten, Sportpark Stadspark. Kom jij ook langs?! Als we de voorspellingen mogen geloven krijgen we overdag wat buien, maar is het in de avond droog, Goed weer om extra te genieten van de BBQ.

Recreanten winnen overtuigend in Groningen van Caribe

Caribe is altijd een erg lastige tegenstander in de recreantencompetitie. De ploeg verliest haast nooit een wedstrijd en staat erom bekend er alles aan te doen om de overwinning binnen te slepen. W.H.S.C. was er deze avond (11/06) op gebrand om hier eens een stokje voor te steken. Aan beide kanten werd er goed geslagen. Bijna iedereen wist één of meerdere honkslagen te slaan. De wedstrijd ging aan het begin gelijk op, maar naarmate de tijd verstreek kwam W.H.S.C. op een kleine voorsprong.

Mooi veldacties maakte dat Caribe lopers achterliet op de honken waardoor er aan hun zijde weinig punten bijkwamen. Na één uur en veertig minuten zat de wedstrijd erop. Caribe stuurde aan op een extra inning die met overtuiging werd gespeeld. W.H.S.C. scoorde deze inning nog eens vier extra punten waarmee de overwinning overtuigend werd behaald. Onze dank gaat uit naar de supporters achter de backstop: Moes (oud heren-speler); Carlot en Caya (oud softbalchicks)!

Tweede zege op rij voor de Recreanten

In de volle avondzon werd gisteravond door onze recreanten een softbalwedstrijd gespeeld in Drachten. Hier stonden de heren en dames van de Diamonds ons bij aankomst reeds op te wachten. Na een korte warming-up werd er snel aan de wedstrijd begonnen. Helaas was de scheidsrechter ziek en moest de slagpartij dus telkens een scheidsrechter leveren. Dit was goed voor behoorlijk wat vermaak.

Ook deze partij ging gelijk op en ook hier werd veel geslagen aan beide kanten. De vele actie maakt dat het spelletje erg snel en dynamisch is. Bovendien was er veel actie op de honken en in het buitenveld wisten de W.H.S.C.-ers verschillende hoge ballen uit de lucht te vissen.  Zo werden de punten aan de zijde van de Friezen voorkomen. Toch wist Drachten regelmatig een balletje door het infield te prikken waardoor W.H.S.C. geen kans kreeg om ver uit te lopen. Reinier wist een prachtige homerun te slaan. Opgemerkt dient te worden dat W.H.S.C. erg onder de indruk was van de aangooi van de catcher op het tweede honk. Ons advies aan deze beste man is dan ook om te stoppen op zijn hoogtepunt. Mogelijk wil hij eens een wedstrijdje scheidsen 😉

De partij werd gewonnen door de Recreanten van W.H.S.C. Na de wedstrijd werd er met beide teams nog even gezellig nabesproken.

De aspiranten zijn het even kwijt in Hardenberg

Afgelopen zaterdag traden onze aspiranten aan tegen de CUBS uit Hardenberg. De partij zou voor onze aspiranten geen uitdaging moeten zijn, want het team van de CUBS is nog erg jong en onervaren. Toch kwamen ze sterk uit de hoek. Onze aspiranten leken even overrompeld en konden de draad maar nauwelijks oppakken. Op de honken werd nog het een en ander aan acties geprobeerd, maar niks mocht meer baten. CUBS won met 9-8; gefeliciteerd! Bekijk hier de foto’s van deze wedstrijd.


Heren pakken draad weer op; overtuigende winst in Winschoten

Afgelopen zondag stond de eerste thuiswedstrijd voor onze heren op de planning. Na een reeks verloren wedstrijden werd het weer eens tijd voor een stevige en scherpe partij. Niets mooier dan voor eigen publiek wat er voldoende aanwezig was.

Thijs begon op de heuvel en kreeg de ballen gelijk om zijn oren. Knights opende de wedstrijd erg sterk met een één, twee en een drie honkslag. Gelukkig wist W.H.S.C. hierop goed te reageren en volgde er een vangbal van Martin in de backstop; een mooie actie 6-3 van Paul en Chris; en een lastige vangbal van Bouke in het linksveld. Onze heren kwamen in hun slagbeurt met een overtuigend antwoord. Met maar liefst 11 slagbeurten en 5 honkslagen werden er zes punten gescoord. Dit bracht de tussenstand op 6-2. Hoogtepunt van de inning was de inside the park homerun van Bertus jr.!!

Waar Thijs de slagbeurten van de Knights de volgende twee inningen tot maximaal zes at bats wist te beperken. Wist W.H.S.C. nog twee extra punten te scoren.De loper die door en veldfoutje wel op de honken wist te komen mocht terug naar de dug-out nadat hij tijdens zijn steel-actie ruim op twee werd uitgegooid door onze catcher. Alex, Thijs, Paul en Bouke sloegen deze inningen mooie honkslagen. Aan het begin van de vierde inning stond het 8-4 in het voordeel van de Winschoters.

Thijs bleef sterk gooien en opende deze volgende inning met twee keer drie slag. Nu kwam de kop van de ploeg weer aan slag en dit was te zien in het resultaat. De buitenkant curve werd door hen goed gezien en er volgde maar liefst vijf honkslagen op rij. Goed voor drie punten. Even schrikken, maar nu consolideren! Met een actie 6-3 gingen onze heren uit de inning. W.H.S.C. gaat de komende inningen rustig verder met het slaan van honkslagen en blijft scherp en vel op de honken op een enkele ‘DL-rondje’ (dom lopen) na. Het velle spel levert iedere inning enkele punten op waardoor de voorsprong wat uitgebreid wordt. Het plan was eerst om Thijs van de heuvel te halen om Michel nog wat ballen te laten gooien. Het spel van Thijs was echter zo sterk dat hier vanaf gezien werd. De laatste drie inning mochten er slechts elf Leeksters het slagperk betreden en werden er geen punten meer gescoord.

Eindstand: 17-5!
Bekijk hier nog wat foto’s van de wedstrijd.