Leerwedstrijd voor de pupillen in Groningen

Pupillen (2)Ook de pupillen speelden het afgelopen weekend hun eerste competitie wedstrijd. Het team, dat dit seizoen wordt getraind/gecoacht door Dick Ronald Meijer, mocht direct aantreden tegen het sterke team van de Caribe.

Het team van de pupillen heeft nogal wat wijzigingen ondergaan want Ian, Eva, Fleur en Kyra zijn doorgeschoven naar de aspiranten. Hierdoor aan Dick Ronald de eer om aan een nieuw team te gaan werken. Het vertrek van de genoemde spelers is gecompenseerd door 2 beeballers door te schuiven en ook zijn er 2 nieuwe leden bijgekomen. Uiteraard zal het enige tijd duren voor iedereen weer aan elkaar is gewend, maar deze ervaring doe je op door samen te trainen en ook wedstrijden te spelen.

Samen trainen heeft dit team, in deze samenstelling, slechts 1 keer kunnen doen en als je dan direct naar Caribe, die toch al jarenlang bovenin meedraaien in de pupillen competitie, mag weet je dat je een zware wedstrijd voor de kiezen krijgt.

Pupillen (3)Toch vertrok dit team, aangevuld met dit keer Kyra (heeft dispensatie) vol enthousiasme naar de hoofdstad van de provincie.

Over de wedstrijd kunnen we kort zijn: het was zoeken naar de (juiste) posities voor de spelers (zal ook nog wel even duren), voor een aantal heel erg wennen om een duel met de pitcher aan te gaan en dan ook nog de geworpen bal goed in te schatten en eventueel te raken, hoe om te gaan  met spelregels etc etc etc.

PupillenMaar, het plezier was er niet minder om en dat dan na de wedstrijd 11-0 op de scoreblokken staat tegen Caribe…… dat maakt niet uit. Het pupillenteam heeft zijn eerste wedstrijd gespeeld en kan alleen maar vooruit kijken.

 

Op naar de volgende wedstrijd die tegen Drachten gespeeld zal gaan worden.