De aspiranten starten het seizoen met een mooie wedstrijd tegen Pioneers

WHSC-Pioneers (37)Dit weekend startte het honkbalseizoen. De aspiranten mochten de openingswedstrijd op het nieuwe complex van Pioneers spelen. De start verliep nog niet helemaal vlekkeloos. Kyra maakte het team van de pupillen compleet en door een afzegging en het later aansluiten van Mart vertrokken hierdoor slechts 8 aspiranten naar Assen.

Na een goede warming up, waarin het team een gretige indruk maakte, mocht WHSC starten met slaan. Tess was de eerste slagvrouw. Het duel met de pitcher werd door Tess gewonnen want ze mocht met 4 wijd naar het eerste honk. Een goed begin? Nee, want ze verstapte zich waarbij haar enkel dubbelklapte en dit was direct einde wedstrijd voor Tess. Een fikse domper voor Tess en het team.

In deze slagbeurt slaagde WHSC erin om 1 punt binnen te lopen. Pioneers scoorde in de gelijkmakende slagbeurt 3 punten waardoor het dus na 1 inning 3-1 stond. Net voor aanvang van de 2e inning arriveerde Mart en hij mocht direct slaan. Helaas verliep deze inning voor WHSC niet zo goed. De slagmensen gingen allemaal uit en Pioneers liep snel verder weg van WHSC.

WHSC-Pioneers (22)De 3e inning liet eigenlijk hetzelfde beeld zien. Het leek wel of de aspiranten, terwijl er gedurende de winterperiode keihard is getraind, onder de bezielende leiding van Martin en Thijs, nog niet uit hun winterslaap waren ontwaakt. De lef ontbrak nog en de pitcher van de Pioneers was de slagmensen meestal de baas. De pitchers van WHSC, Sebastiaan en Jeffrey, lieten leuke dingen op de heuvel zien, maar de slagmensen van de Pioneers kwamen vaak op de honken terecht. Na einde 3e inning leek het een kansloze middag voor de aspiranten te worden: 16-1 voor de Pioneers.

De klok gaf aan dat er nog ruim een kwartier te spelen was. Martin en invalcoach Ronald hielden een peptalk en ineens leken de aspiranten wakker geschud. Er stond een slagploeg die nu wel helemaal losging. Het geluid van de knuppel die de bal raakt werd veelvuldig gehoord en de fielders van Pioneers kregen het druk. Ook maakten de Pioneers foutjes, afgedwongen door WHSC, waardoor het ineens op en top genieten was. Punt na punt werd binnengelopen en Rens sloeg even een 3-honkslag. De teller stopte na 10 punten in deze inning: 16-11. Dit betekende einde wedstrijd. Zo eindigde deze middag dus in een nederlaag, maar wat lieten de aspiranten zien dat, als het vertrouwen er is, ze kunnen honkballen.

Top boys en girls!

[slideshow_deploy id=’341′]