Mooie zege voor de pupillen in Drachten

Pup vs. DD (1)Afgelopen week spraken we over de “leerwedstrijd” van de pupillen in Groningen tegen Caribe. Een week later behaalden de pupillen een mooie 5-4 overwinning in Drachten.

Net als de aspiranten speelden ook de pupillen hun wedstrijd, vanwege de slechte gesteldheid van het veld in Winschoten, in Drachten.
Het was puzzelen voor coach Dick Ronald want 1 van de vaste waarden, Stef, was afwezig waardoor er een andere catcher gekozen moest worden. Ingmar en Glenn trokken in deze wedstrijd het catcherpak aan.

Pup vs. DD (5)De tegenstander van vandaag, Drachten Diamonds/White Cats, mocht misschien van een ander kaliber zijn dan Caribe, maar er was al een stijgende lijn waarneembaar. De “jonkies” uit het team straalden al duidelijk meer zelfvertrouwen uit en er werden zowaar enkele keren tossballen door deze spelers het veld ingeslagen…..en hier gaat het toch om bij de pupillen. Je krijgt een tweede kans om een bal te mogen slaan en ook wordt de tegenstander zo gedwongen om te gaan fielden.

Gescoord werd er ook door de pupillen. Via 3-1 en zelfs 5-1 namen de pupillen een mooie voorsprong. In de laatste slagbeurt maakten de Diamonds/Cats het de pupillen nog even flink lastig, maar verder dan 5-4 kwam de tegenstander niet. Na de laatste nul konden de spelers juichen en de WHSC supporters hun helden met een luid applaus bedanken voor deze wedstrijd.

De eerste overwinning is een feit voor de pupillen van WHSC.

Volgende week The Knights uit.