“BAM BAM” de recreanten zijn los!!

In de maanden december t/m februari is er door de softbal recreanten van WHSC keihard in de zaal getraind. Pitcher/catcher trainingen, slagtechniek, infieldjes gooien en ga zo maar door….vele zweetdruppels zijn hierbij verloren gegaan. In de maanden maart en april kwam de klad er een beetje in, de gesteldheid van het veld en het weer waren hier de oorzaak van.

Rec 21-04 (2)Na de afgelasting tegen Blokes van afgelopen vrijdag diende er dan gisteravond toch aangetreden te worden tegen de Bedrocks.

Met de 9 bekende namen (Rens maakte het 9 tal compleet) vertrokken de recreanten naar Emmen. Er kwam nog 1 verrassing uit de hoge hoed, de recreanten mochten namelijk een nieuw lid begroeten: “BAM BAM” Will.

Na eerst nog even lekker een half uurtje, volop in het zonnetje, op het terras bij de Bedrocks gezeten te hebben ging het dan gebeuren. Beetje inspelen, de spiertjes losgooien….oeps dat was toch wel weer wennen na een aantal weken van niets te hebben gedaan.

De eerste inning begint……Jacky aan slag……..komt op het eerste honk. Tweede slagman Hans, bal geslagen, vangbal en Jacky te laat terug op 1. Twee nullen, aiii dit gaat hard. Derde slagman, Rens, slaat de bal goed het veld in, maar het fieldwerk is nog beter en Rens komt niet op 1….3 nullen na 3 slagmensen. In de tegenstoot doen de Bedrocks het stukken beter. Carlotte op de heuvel, moet er even weer goed inkomen, heeft het lastig, maar dit geldt ook voor de Rec 21-04 (3)teamgenoten om haar heen. De echte drive mist, waarvoor hebben we nu tijdens de winterperiode zo hard voor lopen trainen? Bedrocks zegt dankjewel en klapt er direct overheen. De tweede inning dan meer slaggeweld van WHSC? Het lijkt er nog niet op. Reinier en Ronald raken de bal hard en heel hoog…..vangballen……toch worden er nog wel 2 punten binnengelopen. In de gelijkmakende slagbeurt gaan de Bedrocks gretig door met scoren. Na 2 innings staat er dan iets van 10-2 voor de Bedrocks op de scoreblokken.

Er volgt een teamgesprek. We schudden elkaar eens goed wakker en dan gaat het los. De 2 innings die volgen laten zien waarvoor we hebben getraind. Slagman nummer 10 is inmiddels aan de beurt: zijn naam is Will, die direct al de bijnaam BAM BAM (Flinstones) heeft gekregen. Will pakt de knuppel en staat voor het eerst in zijn leven oog in oog met een pitcher………”ik zal je krijgen” zie je hem denken….”kom maar op met die bal”. De pitcher werpt een hoge bal, zeker een halve meter boven de schouders van Will…….Will droomde direct van zijn eerste homerun en alla BOEM BOEM Boris Becker springt hij op en wil hij de bal toch een mep geven……..STRIKE!!!!!!….de scheidsrechter called hem direct wakker.

Rec 21-04 (4)Dit valt toch even tegen, maar Will komt weer tot bezinning en wat volgt is een “net niet homerun”…..wat een begin……wat een klap van BAM BAM Will.

Misschien helpt dit de recreanten over het dode punt? Er wordt met steeds meer fanatisme gespeeld. Aan slag gaat het steeds beter en in het veld volgen nu ook mooie acties. Reinier slaat de bal 2 keer ver over de hekken, beide keren met 2 honken bezet, dus er worden ook meer punten gescoord. Carlot staat prima op de heuvel te gooien en Jacky en Tess zitten goed achter de plaat. Ook Bedrocks blijft goed slaan en na 4 innings is het einde wedstrijd.

Rec 21-04

Na alles scores opgeteld te hebben blijkt het 24-11 voor de Bedrocks te zijn geworden. Beide teams hebben een leuke en uitermate sportieve wedstrijd gespeeld.

De recreanten kwamen na een aarzelend begin los en mogen a.s. vrijdag weer aantreden: uitwedstrijd tegen Blokes.