WHSC recreanten verslaan The Blokes in een vangballenwedstrijd

Op woensdagavond speelden de recreanten in Emmen hun eerste wedstrijd……48 uur later werd de tweede wedstrijd gespeeld……uit tegen The Blokes. WHSC speelde met nagenoeg dezelfde samenstelling, alleen Rens werd vervangen door Thijs en Tess kwam wat later vanwege een schoolreisje.

Rec-Blo 22-04-16 (4)Marieke had de opstelling gemaakt en hierin werden tov afgelopen woensdag een aantal wissels in de veldposities doorgevoerd. Carlot werd op de heuvel “vervangen” door Reinier en Hans ging op de 6 positie spelen terwijl Marieke zijn positie op 5 in ging nemen. Tijdens het inslaan werd er toch besloten om de wissel op 5 terug te draaien. Hans ging terug naar zijn favoriete 5 positie en dit zou achteraf een gouden greep blijken…………..

De wedstrijd begon met Hans aan slag. Hij sloeg de bal hard het veld in maar op 5 volgde een vangbal….de eerste van vanavond. Na 4 slagmensen was het HUSSEL…….WHSC begon, net als woensdag puntloos aan de eerste inning. Het zou toch niet weer direct misgaan met de recreanten?

Rec-Blo 22-04-16 (3)Nu was het de beurt aan The Blokes om punten te gaan scoren. Het werd een hele korte inning…..2 ballen verdwenen in de handschoen van Hans en ook ging de derde speler direct uit.

In de tweede inning kreeg WHSC 6 mensen aan slag. Hieruit werden 2 punten gescoord. Britt en Will waren de recreanten die over de thuisplaat kwamen. In de gelijkmakende 2e inning wisten The Blokes 1 punt te scoren en zo stond het 2-1 (2 innings die ruim binnen een half uur werden gespeeld).

In de 3e inning liet WHSC een mooie slagbeurt zien: er kwamen 9 mensen aan slag, Thijs sloeg een 4-honkslag (de bal ging niet over de hekken, maar hij kwam wel rond) en er werden 4 punten binnengelopen. Aan The Blokes de taak om in de wedstrijd te blijven. Helaas troffen ze ook in deze inning weer Hans op hun weg: met 2 vangballen en een aangooi van 5 naar 3 waren er weer vrij snel 3 mensen uit. Wel werd er 1 punt binnengelopen: tussenstand 6-3 in het voordeel van WHSC.

Rec-Blo 22-04-16 (6)Inmiddels begonnen de spelers van The Blokes wat te “mopperen” op de nummer 5 van WHSC. “Hest soms liem in dien handschoun?” Ook kwamen de spelers van WHSC met het idee om alleen met picher, catcher en de nummer 5 positie verder te spelen want de rest van het veld stond alleen maar toe te kijken naar wat er in het veld gebeurde. Uiteraard bleef het bij alleen deze gedachte want de volgende inning stonden er gewoon weer 9 WHSC spelers in het veld.

Inning 4, 5 en 6 verliepen vrij eentonig. De innings volgden elkaar in rap tempo op, WHSC verzuimde om verder uit te lopen en The Blokes kwam ook niet dichterbij. Punten werden er weinig gescoord want er werden veel ballen door beide teams gevangen. Thijs sloeg een 3 honkslag. Will had zijn eerste vangbal in zijn carriere en Hans bleef The Blokes pijn doen met zijn acties op 5.

Na 6 innings, binnen 1.5 uur gespeeld, was de tussenstand 7-4 in het voordeel van WHSC. Er werd kort overlegd, want het werd langzaam aan al schemerig. Er was wat twijfel om nog een inning te spelen, maar uiteindelijk volgde een 7e en laatste inning.

Rec-Blo 22-04-16 (13)Bij vooral de jonge meiden van de recreanten nam de spanning zichtbaar toe, want zij hadden nog nooit een competitie wedstrijd gewonnen en ook al stond WHSC de hele wedstrijd al op voorsprong….het verschil was nog steeds maar 3 punten. Deze laatste inning overtuigde Will met een fraaie 3 honkslag. Ook werden er punten binnengelopen door Reinier, Britt en Will. Tussenstand 10-4 met nog 1 slagbeurt voor The Blokes te gaan. De wedstrijd was nog steeds niet gespeeld. De eerste 0 volgde direct omdat Hans weer een bal wist te vangen. Maar vervolgens kregen The Blokes alle 3 de honken bezet. 1 harde klap zou betekenen dat The Blokes weer helemaal terug in de wedstrijd zou komen. Uiteindelijk leverde deze situatie slechts 1 punt op. De laatste 0 werd gemaakt door Britt die een geslagen bal goed verwerkte en op de 3 positie Carlot in staat stelde om de laatste man, op het randje, uit te maken. Dit betekende einde wedstrijd.

De WHSC recreanten wonnen deze wedstrijd dus na 7 innings! Er werden slechts 15 punten gescoord (eindstand 10-5) in deze 7 innings. Dit kwam vooral doordat er goed fieldwerk werd afgeleverd door beide teams. Bij The Blokes werden er 12 vangballen geproduceerd terwijl aan WHSC zijde hetzelfde aantal vangballen vielen te noteren. 8 van deze vangballen werden door Hans geproduceerd, dus een gouden wissel van teamcoach Marieke kort voor aanvang van de wedstrijd.

Ook vanavond werd er weer een zeer sportieve wedstrijd gespeeld tussen beide teams. En de meiden van de recreanten waren dolgelukkig met hun eerste overwinning ooit behaald in een competitiewedstrijd.

Volgende week vrijdag spelen de recreanten uit tegen Caribe.

[slideshow_deploy id=’499′]