Goed voorbeeld doet goed volgen….de aspiranten winnen hun eerste wedstrijd van het seizoen in Emmen

30-4-16 Asp Vs. Bedrocks (11)Na de 5-3 winst van de pupillen op Bedrocks mochten de aspiranten dan proberen om hun eerste wedstrijd van het seizoen te winnen tegen hun tegenstanders uit Emmen.

Bedrocks mocht deze wedstrijd beginnen met slaan en deed dit prima. Ian begon op de heuvel, gooide goed (2 keer 3 slag), maar moest ook een aantal honkslagen toestaan. De aspiranten van Bedrocks begonnen deze wedstrijd met 3 punten. Nu was het de beurt aan WHSC om hier iets tegenover te stellen. Het antwoord was veelzeggend: WHSC zou deze slagbeurt 10 mensen aan slag krijgen! Dit leverde direct 6 punten op. Na de eerste inning viel er dus, voor WHSC, een mooie tussenstand van 3-6 te noteren.

30-4-16 Asp Vs. Bedrocks (8)De tweede inning begon met Sebastian op de heuvel. Sebastian had een vliegende start en hield de slagmensen van Bedrocks van zich af en stond geen punten toe. In de gelijkmakende slagbeurt wist WHSC weer 2 punten aan het totaal toe te voegen en liep en dus verder uit naar een 3-8 tussenstand.

Wat een weelde voor WHSC, maar de wedstrijd was nog lang niet afgelopen……….

Bedrocks gaf zich zeker nog niet gewonnen en voerde de druk in de eerste slagbeurt van de derde inning  op. Er werden direct 2 punten binnengeslagen en met 1 uit waren het tweede en derde honk bezet. Ging Bedrocks dan in deze slagbeurt minimaal langszij komen? Sebastian dacht hier anders over en zorgde met 2 keer 3 slag voor het einde van deze slagbeurt. WHSC overleefde dus, mede door goed pitchwerk, deze lastige situatie.

In de gelijkmakende slagbeurt wist Jeffrey, die in de eerste inning bijna een homerun sloeg, door knap loopwerk de 5-9 te laten aantekenen. Gaf dit punt WHSC voldoende lucht?

30-4-16 Asp Vs. Bedrocks (6)Na afloop van de derde inning stond er nog ongeveer 5 minuten speeltijd op de klok. Het was dus wel duidelijk dat als de aspiranten hun eerste winst van dit seizoen wilden boeken, er nog 1 slagbeurt geknokt diende te worden en maximaal 3 punten toegestaan mochten worden. Het was de lastige taak aan Jeffrey om de pot dicht te houden. Ook nu wist Bedrocks weer snel mensen over de thuisplaat te krijgen, dit leverde 2 punten op, maar Jeffrey en de spelers rondom hem in het veld hielden het hoofd koel. Jeffrey gooide de wedstrijd zelf op slot door de laatste nul te maken middels 3 slag.

De aspiranten behaalden op deze manier een fraaie overwinning in Emmen: 7-9. De eerste van dit seizoen.

Volgende week Caribe uit.
Klik hier voor meer foto’s van deze wedstrijd.