De recreanten komen te kort tegen Drachten

18-5-16 Rec vs. DD (11)De recreanten speelden deze week hun eerste thuiswedstrijd van het seizoen tegen Drachten. Wegens blessures konden Thijs en Reinier niet meespelen. Dit was zeker een gemis te noemen voor de recreanten. Hier tegenover stond het debuut van Richard.

De weersomstandigheden waren prima, vlak voor de wedstrijd viel er nog een klein buitje, en Drachten mocht beginnen met slaan. Dit deden de mannen/vrouwen uit Drachten meer dan goed. Alle slagmensen kwamen aan slag, alleen leverde dit “slechts” 4 punten op. In de gelijkmakende slagbeurt kwamen de recreanten nog niet echt los. Er werd door Jacky 1 punt binnengelopen. Richard was de slagman die Jacky binnen wist te slaan. Nu al een prima debuut voor Richard.

Ook in de tweede inning was de slagploeg van Drachten weer prima op dreef: alle slagmensen kwamen weer aan de beurt en het was aan de sportiviteit van Drachten te danken dat dit maar 5 punten opleverde. De teller bleef voor de recreanten op 0 staan en de tussenstand na 2 innings was 1-9.

Na 2 innings was het duidelijk dat Drachten vanavond over een prima slagploeg beschikte. Het moet gezegd worden dat veel ballen precies goed vielen en het fieldwerk van de recreanten niet altijd even strak was.

De derde en vierde inning lieten hetzelfde beeld zien. Drachten kreeg veel mensen aan slag, veel honken bezet, de ballen vielen vaak precies goed en de recreanten lieten her en der een bal uit de handschoen vallen of namen de verkeerde beslissing. De recreanten waren aan slag ook redelijk op dreef, honken goed bezet maar de punten werden nauwelijks binnen geslagen. Tussenstand na 4 innings: 4-17.

18-5-16 Rec vs. DD (12)Na deze 4de inning werd er even de tijd genomen voor een peptalk. Want het aanwezige publiek kreeg niet echt waar voor hun geld (de entree was gratis vanavond).

De slagbeurt van Drachten leverde weer een hoop punten op, maar dit kwam simpelweg doordat Drachten prima aan het slaan was. De recreanten knokten zich wel terug in de wedstrijd en in de gelijkmakende slagbeurt werden er maar liefst 6 punten binnengehaald.

In het vervolg van de wedstrijd waren er nog een paar strakke fieldacties waar te nemen aan de recreanten zijde.

Uiteindelijk wist Drachten deze uiterst sportieve wedstrijd met 11-29 te winnen. De uitslag werd vooral door de eerste 4 innings bepaald. Hier lieten de recreanten de nodige steekjes vallen. maar over de hele wedstrijd gezien vielen er veel honkslagen te noteren.
Volgende wedstrijd; WHSC-Bedrocks 25 mei

Klik hier voor meer foto’s van deze wedstrijd.