De aspiranten geven een voorsprong uit handen tegen Caribe

20160521_160732Dit weekend speelden de aspiranten hun eerste thuiswedstrijd van dit seizoen. Tegenstander was Caribe. Twee weken geleden speelden beide teams in Groningen tegenelkaar. De aspiranten boden toen goed partij aan Caribe.

Caribe mocht beginnen met slaan en opende deze wedstrijd met een paar mooie hits. Mede door goed pitchwerk van Sebastian leverde dit slechts 1 punt voor Caribe op.

20160521_160820De aspiranten begonnen met Tess aan slag. Het duel met de pitcher kon beginnen. Na een aantal wijd en slag ballen ontstond er een full count situatie. De spanning was direct voelbaar. Ging Tess als eerste slagvrouw terug naar de dugout of………..? de pitcher gooide zijn volgende bal en Tess wist de knuppel vol tegen de bal te krijgen. Het geluid was veelzeggend……de bal ging ver weg. Tess kwam direct op het tweede honk. Rens was de derde slagman. Ook hij ging het duel met de pitcher vol aan en wist een hele verre bal in het outfield te slaan. De bal rolde zelfs zo ver door dat Rens helemaal rond kwam…..HOMERUNNNNNNNNN.

Na 1 inning stonden de aspiranten met 3-1 voor tegen Caribe. Toch iets wat niet vaak voorkomt. Hing er een verrassing in de lucht? Het publiek had een hele mooie inning voorgeschoteld gekregen.

De tweede inning begon. Caribe ging door met goed slaan en de aspiranten lieten nu wat steekjes vallen. Caribe produceerde weer een paar mooie hits die uiteindelijk 7 punten opleverden. Het stond na 2 slagbeurten van Caribe 3-8. De aspiranten wisten in de 2e (en ook derde inning) geen punten te scoren.

20160521_160650Na 3 innings stond het ineens 3-18. De scherpte was bij de aspiranten even helemaal verdwenen waardoor Caribe makkelijk de punten kon binnenlopen en de wedstrijd gespeeld leek.

In de resterende 2 innings knokten de aspiranten zich weer terug in de wedstrijd en via 4-21, na 4 innings, werd de eindstand uiteindelijk 5-24 in het voordeel van Caribe.

De aspiranten speelden een mooie eerste inning waarin er zelfs een voorsprong werd genomen. In het verloop van de wedstrijd werden er nog een paar mooie hits geslagen maar de voorsprong kon niet worden vastgehouden.