De recreanten schitteren tegen De Bedrocks

Ruim een maand geleden speelden de recreanten hun openingswedstrijd in Emmen. In een vrij eenzijdige wedstrijd pakten de Bedrocks eenvoudig de winst. Woensdagavond stond de return in Winschoten op het programma.

IMG-20160525-WA0004Voorafgaand aan deze wedstrijd, op de dinsdagavond, is er nog door een klein groepje recreanten voluit getraind. Zo kregen “Bam Bam” Will (die destijds in Emmen zijn softbaldebuut maakte) en aanstormend talent Richard een pittige training van 1.5 uur voor de kiezen: Slag- en vangtraining en “infieldjes gooien” tot ze geen bal meer konden zien.

Maar effect zou het hebben……………

Zo rond half 7 waren de meeste recreanten aanwezig en ook de gasten dugout werd steeds meer gevuld met spelers uit Emmen. De wedstrijd begon met de Bedrocks aan slag. Na ongeveer 5 minuten zat de eerste inning erop: 4 mensen van de Bedrocks en 3 mensen van de recreanten aan slag. Een hele snelle inning, waarbij direct een aantal vangballen en een dubbelspel te zien waren en de tussenstand 0-0 bedroeg.

Ook de tweede inning zou vrij snel verlopen. De Bedrocks wist wederom geen mensen over de thuisplaat te krijgen. De recreanten speelden uiterst geconcentreerd en gaven nog niets weg. In de gelijkmakende slagbeurt wisten de recreanten wel mensen over de thuisplaat te krijgen: Tess kwam op de honken en vervolgens sloeg Reinier, alweer zijn derde van dit seizoen, een homerun waardoor er dus 2 punten te noteren vielen.

IMG-20160525-WA0001De recreanten begonnen prima aan de wedstrijd en zouden dit ook volhouden………… Er ontspon zich een waar softbalgevecht in een hele snelle wedstrijd. Beide teams waren uitstekend aan het slaan. Er vielen weer veel hits te noteren.

Afgelopen week, in de wedstrijd tegen Drachten, vielen veel ballen steeds net verkeerd voor de recreanten, terwijl Drachten wel veel punten kon scoren. Nu was het precies andersom: De Bedrocks sloegen veel hits, maar gingen met grote regelmaat uit door vangballen in zowel in- als outfield. Tel hier een groot aantal strakke fieldacties bij op en dan weet je als tegenstander dat het moeilijk scoren wordt.

De recreanten sprokkelden wel hun punten bij elkaar en liepen steeds wat verder weg bij de gasten uit Emmen. De innings volgden elkaar in een rap tempo op en met nog 5 minuten speeltijd op de klok, na 7 gespeelde innings!, stond er een 17-3 tussenstand genoteerd. Er werd kort overlegd en de Bedrocks mocht nog een keer aan slag verschijnen.

De concentratie bij de recreanten was nu toch wat verdwenen en aangezien de Bedrocks prima bleef slaan werden er nog wat mensen binnengeslagen, waardoor er uiteindelijk een 17-8 uitslag te noteren viel.

IMG-20160525-WA0005Uiteraard is deze uitslag niet zo belangrijk. Feit is dat beide teams een prima en sportieve wedstrijd speelden en het aanwezige publiek een mooie wedstrijd voor schotelden.

De recreanten speelden 7 innings lang zeer geconcentreerd. Er werd prima geslagen en ook was iedereen belangrijk met vangballen en acties in het veld. Verder sloeg ook Thijs nog een homerun.

Dan terugkomend op de training van dinsdagavond: Richard (1000) en Will (800) behaalden prima slaggemiddelden en beide heren wisten ook nog een paar vangballen te produceren. Dus de training van dinsdagavond heeft zeker positief tot dit resultaat bijgedragen.