Nipte overwinning voor onze pupillen

DSC_0580Dit weekend stonden de pupillen thuis tegenover de Bedrocks. Het beloofde een mooie wedstrijd te worden aangezien de Bedrocks slechts een aantal plekjes lager in de competitie staan. Tevens de weergoden waren ons goedgezind en het terras was rijkelijk gevuld met toeschouwers van beide partijen. Onder leiding van Job Steynis kon de wedstrijd om 11.30 uur beginnen.

Het was aan ons nieuwe coachduo, Dick Ronald aangevuld door Hans Koetje, om de pupillen de juiste aanwijzigingen te geven. Vanzelfsprekend begon de Bedrocks aan slag tegenover onze starting pitcher Glenn. Hij begon sterk op de heuvel, want met twee keer drieslag en een door hemzelf verwerkte bal op het eerste honk kwam de slagbeurt al snel tot een einde. Dan was het nu onze taak een voorsprong op te bouwen. Echter wist de Bedrocks goed weerstand te bieden en was een slagbeurt van vier mensen met een honkslag van Fleur niet voldoende om de eerste punten binnen te lopen.

Met een 0 – 0 tussenstand mag Glenn de tweede inning beginnen. Deze slagbeurt verloopt op dezelfde manier als die in de eerste inning. Met weinig ballen gegooid en twee keer drieslag rijker is de beurt weer aan WHSC. Gaan we in deze inning de eerste punten binnen lopen? Glenn weet door middel van een leuk hitje richting het rechtsveld op de honken te komen. Dan lijkt de pitcher van Bedrocks even de draad kwijt te zijn en gooit twee maal een wilde worp waardoor Glenn het eerste puntje weet te scoren. Bedrocks leek even geschrokken en bood gelijk weerstand. De volgende drie slagmensen worden dan ook achter elkaar uit gemaakt door de veldspelers van de Bedrocks.

DSC_0562De derde inning was er eentje voor Bedrocks om terug te komen. En dat deden ze. Met een foutje van WHSC kwam de eerste speler op de honken. Toen volgde er een flinke klap door oud WHSC-ster Vlin in het buitenveld. Tweehonkslag, waardoor de 1 – 1 over de plaat kwam. Glenn wist het hoofd koel te houden en de twee volgende slagmensen met drieslag terug de dugout in te sturen (nummer 6!). De derde nul was een samenspel tussen Glenn en Ingmar. Een doorgeschoten bal die Ingmar sneller naar de plaat wist te brengen dan de nog achtergebleven oud WHSC-ster van drie naar de plaat wist te komen. Out!! Een voorsprong voor Bedrocks werd op deze manier maar net voorkomen.

Nu moesten de WHSC-ers toch echt gaan uitlopen. De slagbeurt werd met een drieslag moeizaam begonnen. Met 1 uit op de teller was het de beurt aan Marko om als eerste op de honken te komen. Marko is pas net begonnen met honkbal en dacht: “Nu moet ik eens laten zien wat ik kan!”. Bam! een snelle bal langs het lijntje. Honkslag! Super! Op de honken was WHSC erg vel. Bijna op iedere bal werd gestolen en Marko stond zo al snel in scoringspositie. Middels een honkslag van Fleur en Ingmar lopen er deze inning twee punten binnen. De tussenstand is nu 3 – 1 en er wordt begonnen aan de vierde inning.

DSC_0567Glenn zijn ballen raakten op en het was aan Tom de taak over te nemen. Bedrocks wist in deze slagbeurt slechts een honkslag te slaan. Echter zorgde de kers verse wissel aan het begin voor nog behoorlijk wat foutjes aan onze kant. Zonder dat Bedrocks er eigenlijk veel moeite voor hoefden te doen liepen er twee punten binnen. Door middel van twee keer drieslag en een vangbal kwam de slagbeurt dan toch tot een einde. 3 – 4 en tijd voor WHSC om te compenseren. Er volgde een snelle inning waarin de pitcher van Bedrocks gewisseld werd. Stef wist nog een honkslag te slaan en middels een aantal doorgeschoten ballen te scoren. De WHSC-ers hadden moeite met de pitcherwissel aangezien de snelheid behoorlijk werd opgevoerd. Met drie keer drieslag, maar wel een puntje voor WHSC kwam de vierde inning met een 4 – 4 tussenstand tot een einde.

DSC_0557De vijfde en laatste inning kan met zekerheid de spannendste genoemd worden. Bedrocks moet scoren deze inning om de pot te winnen echter werden ze door onze Tom meteen flink onder druk gezet doordat er twee keer drieslag gegooid werd. Met twee uit moest Bedrocks dus de strijd voor de winst aangaan. En dat wisten de volgende twee slagmensen goed te doen. Tom kreeg twee keer achter elkaar een tweehonkslag om de oren waardoor de Bedrocks met één puntje aan de leiding ging. De volgende bal werd ingebracht door de slagman, maar goed verwerkt door onze binnenvelders.

Nu moet er echt aan getrokken worden aangezien Bedrocks nu met 4 – 5 aan de leiding gaat en WHSC de gelijkmakende en tevens laatste slagbeurt heeft. Na een peptalk van Dick begon onze slagbeurt. Onze eerste slagman kreeg gelijk drieslag aan de broek en kon terug de dugout in. De spelers stonden nu extra op scherp. Deze druk was ook aan de kant van de Bedrocks te voelen en door een viertal fouten liep ons gelijkmakende punt binnen. Toen viel de tweede drieslag.. dit legde de druk om te winnen aan onze kant nog net even een tandje hoger. Door een fout komt Eva op het honk en weet gelijk af te straffen en het tweede honk mee te nemen. Stef, volgende slagman, weet het hoofd koel te houden en veegt de bal ver het middenveld in. Tweehonkslag(!!) En brengt op deze manier Eva, het winnende punt, over de plaat. Gefeliciteerd toppers!! 6 – 5 winst!

Helaas geen foto’s deze keer.