Dubbel verlies voor de recreanten

Het was even stil rond de recreanten, maar inmiddels heeft dit mixteam van WHSC alweer 2 wedstrijden gespeeld. De thuiswedstrijd tegen de Pioneers ging met 10-21 verloren.

REC Vs. KnightsAfgelopen maandag reisden de recreanten af naar Leek om hier de return tegen BSC Knights te spelen. Een maand geleden werd de thuiswedstrijd tegen de gasten uit Leek zeer ruim gewonnen. Die avond speelden de recreanten een hele sterke wedstrijd. Maandag traden de recreanten aan zonder Thijs en Reinel. Dit scheelde toch wel wat slaggeweld en power tijdens het fielden. Aangezien Knights ook met een wat andere teamsamenstelling leek te spelen konden de recreanten hun borst nat maken.

Onder heerlijke weersomstandigheden werd deze wedstrijd om half 8 gestart. De recreanten begonnen niet heel sterk want de eerste slagmensen sneuvelden heel snel en binnen een aantal minuten mochten de recreanten, zonder gescoorde punten, hun handschoen uit de dugout meenemen om te gaan fielden.

In tegenstelling tot het slaan ging het fielden supersterk. Er volgde snel een dubbelspel tussen Hans-Ronald-Reinier en ook de derde nul volgde snel. Na 1 inning en nog geen 10 mensen aan slag stond het 0-0 in deze wedstrijd.

Nu was het de beurt aan de recreanten om in de tweede inning de eerste punten van deze wedstrijd te gaan scoren. Er volgde een sterke slagbeurt van de recreanten en nadat achtereenvolgens Britt-Will-Hans-Marieke over de thuisplaat waren gelopen stond het ineens 0-4 in het voordeel van de recreanten. In de gelijkmakende slagbeurt speelden de recreanten weer zeer geconcentreerd en hielden de gastheren nog steeds van scoren af.

De derde inning leverde via Ronald weer een punt op en de recreanten mochten proberen om vervolgens Knights voor de derde keer van scoren af te houden. Daar waar in de eerste 2 innings zeer sterk werd gefield ging het dan ineens mis. De wedstrijdballen leken wel heet, want de ballen verdwenen naast of uit de handschoen op het gras, de gastheren konden zo de honken bezet krijgen en ook de punten binnen lopen. Na 10 slagmensen stonden er 7 punten genoteerd en leidde de Knights met 7-5.

Hier deelden de gastheren even een beste tik uit aan de recreanten. De recreanten gaven echter niet op, want via Hans en Jacky werden er weer 2 punten binnengelopen en viel er een gelijke tussenstand te noteren. Wel was het duidelijk dat de wedstrijd aan het kantelen was. Er stond bij Leek inmiddels ook een compleet herenteam binnen het veld. Knights stonden goed te fielden, hadden meer en meer verdedigende acties en maakten meerdere vangballen. De recreanten wankelden en kregen in de vierde inning weer 6 punten tegen. Uiteindelijk maakt Reinier nog het achtste punt voor de recreanten in deze wedstrijd en ook Knights wisten nog een paar punten binnen te lopen.

Na 1.5 uur softbal, onder heerlijke weersomstandigheden, werd deze wedstrijd door de gastheren uit Leek met 15-8 gewonnen.