De recreanten gaan met een goed gevoel op vakantie

Rec vs. pioneersDe recreanten speelden deze week hun laatste wedstrijd voor het zomerreces tegen The Pioneers. Dit was alweer de derde ontmoeting met de Assenaren. De voorgaande ontmoetingen gingen vrij kansloos verloren (10-21 en 3-9).

De recreanten speelden thuis en dus mochten The Pioneers als eerste proberen om punten te gaan maken. De eerste slagman produceerde direct een 3 honkslag, dus er was direct een grote kans op punten voor The Pioneers. Hierna volgden snel 2 nullen door een vangbal van Hans en een aangooi van Richard op Britt. De derde nul bleef echter nog even uit en de gasten liepen in hun eerste slagbeurt uit naar 3-0.

In de gelijkmakende slagbeurt was het dan de beurt aan de recreanten. Hans ging direct uit door een vangbal van de catcher en nadat Jacky en Will wel op de honken wisten te komen kwamen de recreanten ook direct in scoringspositie. De tweede nul volgde maar toch kwamen Jacky, Will en later ook nog Reinier over de thuisplaat waardoor er een 3-3 tussenstand te noteren viel. Een goed begin van beide teams.

Ook in de 2e slagbeurt was de eerste slagman weer goed op dreef, maar zijn teamgenoten gingen vervolgens, mede door 2 mooie acties van Richard, achterelkaar uit. Dankzij een punt van de eerste slagman uit deze inning kwamen The Pioneers op een 3-4 voorsprong. Nu was het weer de beurt aan de recreanten, maar er volgden ook hier heel snel 3 nullen (4 slagmensen), alleen scoorden de recreanten niet.

Vervolgens volgden er 3 innings waarin er door beide teams niet werd gescoord. Een unicum? Misschien wel op dit niveau. Was het dan saai? Nee, het publiek kreeg door beide teams een wedstrijd voorgeschoteld waarin van alles gebeurde:

  • De pitcher van Pioneers gooide 3 keer 3 slag
  • Een snoeiharde hit van Reinier werd schitterend door de korte stop tot vangbal gedegradeerd
  • Er was een mooie vangbal van Carlot
  • Richard en Will produceerden ook meerdere vangballen (waarbij Will een keer een soort van koprol achterover produceerde)
  • Marieke kwam tot een slaggemiddelde van 1.000
  • Suzanne en Britt maakten elk een mooie nul
  • Tess en Jacky zaten om en om prima te catchen

Hoogtepunt was misschien nog wel Richard die op weg van 1 naar 2 in aanraking kwam met een Pokemon waardoor dezelfde Richard een fraaie duik naar het gras maakte maar uiteindelijk nog net op tijd op het tweede honk aankwam.

Na 5 innings stond het nog steeds 3-4 in het voordeel van The Pioneers. De punten leken schaars vanavond, maar een mooie wedstrijd was het.

paralleltrainingIn de 6de inning vonden The Pioneers het weer eens tijd om scoorder Klaas een punt op het scorevel te laten zetten. Er kwamen in deze slagbeurt 6 mensen aan slag, pitcher Reinier stond onder druk, maar het leverde slechts 1 punt op. De recreanten stonden nu dus 2 punten achter en waren inmiddels 4 innings zonder punten. Hans ging direct weer uit, kwam vanavond niet op de honken en vervolgens kwamen Jacky en Will met nog maar 1 uit op het 2e en 3de honk. Hier lagen dus kansen voor de recreanten. Toch wisten The Pioneers vervolgens 2 nullen te produceren, mede door een vangbal, waardoor de recreanten voor de 5de inning op rij zonder punten bleven.

Inmiddels naderde het einde van de wedstrijd. De gasten maakten zich op voor hun laatste slagbeurt van de avond. Het was nu zaak voor de recreanten om de boel dicht te houden en dit zou ook gebeuren. Door onder meer acties van Richard-Britt en Hans-Ronald volgde er een korte inning en mochten de recreanten het nog 1 keer proberen.

Een van de betere slagmensen van de recreanten, Reinier, mocht als eerste aan slag en sneuvelde direct door wederom een strakke actie van de korte stop. Carlot produceerde vervolgens een 2 honkslag en nadat ook Will op de honken kwam leek er nog van alles voor de recreanten mogelijk. Met 2 en 3 bezet volgde de tweede nul. De volgende slagman was Ronald. Een mooie klap van Ronald zou zeker 2 punten voor de recreanten betekenen. De knuppel werd nog een paar keer rondgezwaaid en het duel met de pitcher kon beginnen. Ronald had zijn strijdplan uitgestippeld en dit leek te werken. De bal werd vol tussen 1 en 2 geslagen, alleen stond daar precies een speler van The Pioneers klaar om de bal te vangen. De 2 punten die, bij geen vangbal, zeker waren binnengekomen bleven uit en het was direct einde wedstrijd.

Beide teams speelden een heerlijke wedstrijd. Er werden mooie hits geproduceerd, mooie vangballen gemaakt (7 voor The Pioneers en 11 voor de recreanten) en de wedstrijd was vanaf het begin spannend. Uiteindelijk wisten The Pioneers deze wedstrijd dus met een lage score van 3-5 te winnen.