Kampioenen & Familie- en vriendentoernooi!!

Na een hoop geregel en georganiseer door het bestuur werd het uiteindelijk toch mogelijk het gehele weekend op ons eigen veld te spelen. Zondag 9 oktober 2016 beloofde een geweldige dag te worden met eerst de kampioenswedstrijd gevolgd door het Familie- en vriendentoernooi!

Kampioen in de 4e Klasse G!

heren-kampioen-k4-201600089Voor aanvang van de wedstrijd stonden de heren op de tweede plaats met 15 gespeelde wedstrijden en 11 winstpunten. Op de eerste plaatst stond toen nog het heren team van de Pioneers uit Assen met 16 gespeelde wedstrijden en 12 winstpunten. Een overwinning voor de heren uit Winschoten was genoeg om met 13 winstpunten de kampioenstitel te behalen in de vierde klasse G. De wedstrijd waarin alles bepaald zou worden werd gespeeld tegen de CUBS uit Hardenberg. Dit team stond op de vijfde plaats in het klassement en leek een gemakkelijke prooi. Echter blijft het natuurlijk honkbal en kan alles gebeuren tot de laatste inning gespeeld is.

De mannen waren allen op tijd aanwezig. De honken werden uitgelegd en de lijnen werden getrokken. Met een terras vol supporters werd er aan de wedstrijd begonnen. De CUBS, die met precies genoeg mensen waren, wisten in de eerste inning gelijk een puntje te pakken. Door een aantal kleine fouten aan de kant van Winschoten ging CUBS in de eerste inning dus al aan de leiding met 0 – 1. Gelukkig bleven de mannen uit Winschoten wel honkballen en volgde al snel de derde uit en kon er gewisseld worden.

heren-kampioen-k4-201600053Nu was het tijd de minimale achterstand in te halen. De heren van W.H.S.C. stonden overtuigend aan slag en in de eerste inning wisten ze diverse honkslagen te slaan. De achterstand werd door goed spel en vele honkslagen al snel omgebogen tot een ruime voorsprong. Daarnaast maakten de CUBS veel veldfouten wat de voorspong nog verder deed vergroten.

De CUBS wist elke keer zelf de drie uit te bereiken, echter waren de mannen van W.H.S.C. net een maatje te groot. In volgende inningen wist de tegenstander uit Hardenberg nog een punt te scoren, wat het puntenaantal voor hen op twee bracht. Voor het publiek was het een vermakelijke wedstrijd om naar te kijken. Niet alleen omdat er veel geslagen werd, maar ook om de sportiviteit en het plezier dat de CUBS uitstraalde ondanks het verlies. Dik tevreden werd de wedstrijd door onze mannen met 18 – 2 gewonnen. Kampioen dus!

Familie- en vriendentoernooi

fam1600008Nadat de kampioenswedstrijd ten einde was gekomen werd er behoorlijk gefeest op het veld. Terwijl de heren gehuldigd werden door het bestuur was de organisatie van het toernooi hard aan het werk om de velden uit te leggen. Het springkussen voor de kleintjes werd opgeblazen en het materiaal van het Dollard College werd klaar gelegd. Aller eerst willen we het Dollard College wederom bedanken voor het gebruik van het materiaal!

Om 13.00 uur was ongeveer iedereen aanwezig. De regels werden kort besproken en dan konden we eindelijk beginnen met de eerste wedstrijden. Het beloofde een lange, maar vooral sportieve dag te worden gezien de finale pas om 17.00 uur begon. Er werden ontzettend leuke partijtjes gespeeld. Alle teams waren rijkelijk gevuld met familie en vrienden van jong tot oud.

Halverwege de middag kwamen dan helaas toch de donkere wolken. Twee beste buien konden geen roet in het eten gooien, want iedereen bleef lekker door spelen. Een hoop natte kleren was de lol er nog steeds niet af. De finale werd uiteindelijk gespeeld tussen de Abrakings en Carlot’s Angels. Het publiek werd getrakteerd op een spannende wedstrijd die uiteindelijk met 5 – 3 door de Abrakings werd gewonnen. De BBQ ging aan en het bleef nog lang gezellig! Bedankt iedereen en tot volgend jaar!

De twee onderstaande afbeeldingen linken u door naar de fotoalbums. Neem gerust een kijkje, want er zijn ontzettend veel foto’s gemaakt!

heren-kampioen-2016 familietoernooi-2016