Samenvatting seizoen 2016

12572963_1076861475668497_805586429086430770_nIn december 2015 werd er begonnen met de wintertraining. Deze wintertraining diende als voorbereiding op het seizoen die begin april 2016 zou beginnen. Er werd hard getraind om met volle kracht van start te gaan. Voor de pitchers en de catchers van de jeugdteams werden extra training georganiseerd om nog vaardiger te worden. Er werden leuke trainingen gegeven en iedereen leek het elke week weer naar zijn zin te hebben. Er werd zelfs een heuse derdekerstdagbrunchtraining georganiseerd door een aantal ouders van de jeugd. Op 17 januari werd in Hotel en Grand Café Victoria het nieuwe jaar gevierd tijdens de nieuwjaarsborrel.

TeamNaast de activiteiten in de zaal waren er een aantal verenigingsactiviteiten die al geruime tijd aan de orde waren. Zo heeft Martin Hergarden onze nieuwe website opgestart en werd er onze accommodatie klaar gemaakt voor het nieuwe seizoen. Nieuwe golfplaten, nieuw kuikentjegaas, geschoffeld gravel en een hoop plezier. Op 14 februari was het dan al tijd voor de eerste wedstrijden. De recreanten deden mee aan de Bremen Baseball Open. Een erg leuk toernooi in Duitsland waar gespeeld werd tegen diverse teams die bij ons reeds bekend waren van de Friesencup. Hier leerden we een hele snelle en andere manier van hoe men honkbal kan spelen in de zaal. Dit toernooi was een van de laatste indooractiviteiten voordat we de wei weer in konden.

Heren
Het seizoen begon voor onze heren met een schokkend bericht. Herenspeler Wilson Ramirez kwam vlak voor het seizoen om het leven bij een noodlottig auto-ongeluk. Wij hopen dat de familie het leven inmiddels weer heeft kunnen oppakken en wensen hen dan ook alle sterkte toe voor de toekomst.★

heren-kampioen-k4-201600089Tijdens de wintertraining werd het nog erg spannend of de heren wel konden beginnen aan het seizoen. Echter gaven de mannen de hoop niet op en gingen druk aan het werven van leden. Uiteindelijk wisten zij op de valreep genoeg heren te verzamelen voor een volledig team. er werd hard getraind en dat was ook zeker terug te zien in de resultaten. Vele wedstrijden werden gewonnen en het team heeft het gehele seizoen gestreden om het kampioenschap. Slechts een aantal wedstrijden werden verloren waardoor de het kampioenschap in de laatste wedstrijd tegen de CUBS beslist moest worden. En ook dit werd nog even spannend, want de gemeente Oldambt had opdracht gegeven de drainage vlak voor de kampioenswedstrijd aan te leggen. Het veld was een ravage en alles leek erop dat de kampioenswedstrijd niet thuis gespeeld kon worden. Gelukkig was er een groepje leden die de ravage op tijd ontdekten en werd er actie ondernomen. Door hard werken van het bestuur, die o.a. de kranten hebben benaderd, werd er wat druk uitgeoefend waardoor er de volgende dag al door Hoveniersbedrijf Jan Geerst alles aan gedaan om het veld te repareren. Uiteindelijk zijn de heren op eigen veld kampioen geworden in de 4e klasse G. Gefeliciteerd mannen!!

Aspiranten
25-6-16 Asp. Vs. DDWhitecats (43)De aspiranten hebben een seizoen gedraaid vol progressie. Aan het begin van het seizoen werden vele wedstrijden met ruime uitslagen verloren. Hiervoor zijn meerdere oorzaken, echter kijken we graag vooruit en leggen we de focus op het tweede deel van de competitie. Ondanks dat er veel schommeling was in het kader wist het team steeds meer een team te worden. Dit was zeker terug te zien in het spel. Zoals de wedstrijden aan het begin van het seizoen gingen, was aan het einde niks meer van terug te zien. Iedereen was gemotiveerd en deed er alles aan om de winst binnen te halen. Vaak was de tegenstander nog net een maatje te groot, maar het spel bevatte steeds meer en leukere acties. Er werden zelfs een aantal wedstrijden gewonnen. Het team is aan het ontwikkelen en gaat hier in de zaal weer keihard aan werken. In het eerste deel van de competitie werden de aspiranten zesde van de acht en in het tweede deel achtste van de negen. Het doel is om volgend seizoen verder te gaan met waar we gebleven zijn en nog meer wedstrijden als een team te gaan winnen.

Pupillen
24-9-16-knights-vs-pup-00012De pupillen speelden dit jaar onder leiding van Dick Ronald. In de zaal werden de kinderen klaargestoomd voor het aankomende seizoen. Met ups en downs leek het proces de goede kant op te gaan, want de spelertjes leken het spelletje steeds meer door te krijgen. Sommige van deze kinderen hebben al enige ervaring en konden dit dan ook goed gebruiken. De wedstrijden van dit team waren erg leuk om naar te kijken. Het was dan ook vrij normaal dat deze wedstrijden druk bezocht werden. Vol actie werden diverse overwinningen binnen gehaald. In het eerst deel van de competitie werd het team zesde van de acht. De kansen voor het kampioenschap waren in het tweede deel nog niet verkeken. Tot aan de laatste wedstrijdweekenden werd er nog volop gestreden. Uiteindelijk verloor het team een wedstrijd die cruciaal was waardoor ze op de derde plaats eindigden. Enorm trots mag Dick zijn op de progressie bij zijn spelers en het behaalde resultaat. Helaas heeft Dick besloten om te stoppen met de rol als coach van dit team. In de zaal zal het team worden opgevangen door het huidige kader, echter zijn we hard opzoek naar trainers en coaches. Bekijk hier de openstaande vacature.

Beeball
Beeball (23)
De beeballers waren dit jaar met een klein groepje. Een aantal spelers werden ingezet bij de pupillen en hebben hier onwijs veel spelervaring op gedaan. De beeballers hebben gedurende het seizoen een aantal leuke toernooitjes gespeeld. Vaak was het mogelijk om samen met andere beeballteams een volledig team te vormen waardoor er eigenlijk altijd wel gespeeld kon worden. Deze groep kinderen was dit jaar onder leiding van Martin Hergarden. Martin heeft helaas besloten om zijn rol als coach neer te leggen. De kinderen zullen in de zaal opgevangen worden door het huidige kader.

Recreanten
Rec-Blo 22-04-16 (7)
De o zo gezellige groep recreanten hebben met erg veel plezier getraind in de zaal. Door vele schoolverplichtingen van de dames en een aantal veranderingen werd er dit jaar met één recreantenteam gespeeld. De groep werd deze winter aangevuld met een aantal ouders van de jeugd die ook wel iets zagen in het spelletje. De wedstrijden werden voornamelijk voor de zomerstop op doordeweekse avonden gespeeld. Deze avonden bleven altijd nog lang gezellig. De wedstrijden zaten vol ontspanning en werden zichtbaar met veel plezier gespeeld! Naast de reguliere wedstrijden deden de recreanten mee aan het hemelvaartstoernooi van The Blokes. Ze behaalden de zesde plaats. In de winter zal er weer lekker getraind worden en zullen er mogelijk wat leuke toernooitjes gespeeld worden.

Vereniging
BST16 (89)Binnen de vereniging is dit jaar weer ontzettend veel bereikt. Door de toernooicommissie zijn twee onwijs leuke toernooien georganiseerd. Allereerst het bedrijvensoftbaltoernooi waar dit jaar maar liefst tien teams aan meededen. Het toernooi werd dit jaar wederom gewonnen door het Ubbo Emmius. Aan hun de taak de wisselbokaal opnieuw uit te breiden met een mooi creatie. Het tweede toernooi dat georganiseerd werd was het jaarlijks terugkerende familie- en vriendentoernooi. Los van twee flinke buien was ook dit toernooi erg gezellig. Vele ooms, tantes, broertjes, zusjes, vaders en moeders hebben onwijs genoten.

Verder zijn er dit seizoen een aantal leuke samenwerkingen aan gegaan. Zo werd een sponsorcontract getekend met EM Sporting en Auto Jansingh. Samen met deze partners kunnen wij onze accommodatie renoveren, investeren in onze jeugdspelers en meer bekendheid geven aan de sporten honk- en softbal. Wij zijn nog altijd opzoek naar sponsoren. Neem gerust een kijkje op onze sponsorpagina.

AVD16 (13)Namens de vereniging werd er meegedaan aan twee bekende activiteiten in Winschoten. Allereerst was daar de Dag van het Park. Voor deze dag was de uitwedstrijd van de heren omgezet naar een thuiswedstrijd. Dit bleek een goede zet, want vele mensen vonden het de moeite waard om even te komen kijken. Er werden diverse flyers uitgedeeld en er werd geprobeerd mensen enthousiast te maken voor de sport. Daarnaast werd dit jaar voor het eerst sinds jaren weer meegedaan met de avondvierdaagse. Vele leden hebben vier avonden tien kilometer gelopen en hiermee niet alleen genoten, maar ook de naam W.H.S.C. weer eens doen vallen in de gemeente.

W.H.S.C. heeft dit seizoen weer erg veel geleerd. Wij willen graag iedereen bedanken die dit seizoen een bijdrage geleverd heeft aan onze vereniging, wedstrijden, activiteiten en elke andere gebeurtenissen. De aankomende weken gaan wij druk aan het werk om onze accommodatie te renoveren. Alle hulp is welkom. Tot snel tijdens de wintertraining vanaf 4 december!

Kijk gerust eens tussen onze fotoalbums om nog eens terug te blikken op alle activiteiten.