Renovatie – Afbraak oude dug-outs

afbraak-ws2Dat die mannen van W.H.S.C. handig zijn met dug-outs is wel duidelijk geworden de afgelopen weken. In het kader van de renovatie van onze accommodatie werden op negentien november reeds dug-outs uit Sneek afgebouwd. De dug-outs zijn ter vervanging van onze huidige ingegraven dug-outs. Om de nieuwe dug-outs te plaatsen zal er dus eerst plaats gemaakt moeten worden. Vandaag – drie december – zijn door een groep bereidwillige leden onze oeroude dug-outs tegen de vlakte gebracht.

afbraak-ws8Om tien uur werd er deze zaterdag een start gemaakt aan de sloop. Geprobeerd werd het nog goede hout veilig te stellen voor hergebruik en aankleding van ons reed nieuw aangelegde terras. Iedereen greep naar het gereedschap en al snel kwamen de eerste onderdelen uit de dug-out het veld op. Het was maar even en ook het dak vloog aan de achterkant naar benden en lag klaar om in stukken gehakt te worden. In rap tempo werd de uit dug-out afgebroken. Niemand had verwacht dat het zo snel zou gaan.

Het leek er sterk op dat het ons zou lukken om beide dug-outs af te breken. Gauw besloten Klaas Kuiper en Dick Ronald Meijer ook de thuis dug-out voor te bereiden voor de sloop. Hier hadden we iets meer kluif aan gezien hier het materiaalhonkje aan vast zat met hierin een transformator en stroom. Voorbereiden flexen, de stoppen eruit, transformator afkoppelen, stroom omleggen, en afbreken maar. Inmiddels hadden we al geoefend met de uit dug-out en was het duidelijk hoe de thuis dug-out het beste afgebroken kon worden. Dit was dan ook zo gebeurd.

Wederom een vruchtbare dag voor onze renovatie waarop iedereen weer keihard heeft staan werken. Het is wel even een kaal gezicht, maar met de nieuwe dug-outs in het vooruitzicht is dit geen enkel probleem. De dag werd afgesloten met een lekker bakkie kwart over twee Cup-a-afbraak-ws17Soup.

Volgende stap: wachten op vorst zodat er een vrachtwagen geel zand met ongeveer zestien kuub om de fundering te vullen en nog 4 extra kuub om het terras verder aan te leggen.

Klik hier voor meer foto’s van vandaag.