Trainingsweekend Enschede

Het zit er weer op. Afgelopen weekend was het trainingsweekend in Enschede bij de Tex Town Tigers (T.T.T.). De aanleiding van het weekend? Ons 60-jarig bestaan. Het was de eerste activiteit die door de jubileumcommissie georganiseerd werd en het was zeker geslaagd. Voorafgaand aan het weekend is door de commissie een programma opgesteld die zaterdag ruimte bood voor de pupillen, aspiranten en recreanten en zondag voor de heren.

Om 11:00 uur zaten de pupillen, aspiranten, recreanten en onze support in de auto onderweg naar Enschede. Na een rit van ongeveer anderhalf uur kwam het complex van de Tex Town Tigers in zicht. Veel jeugdleden keken hun ogen uit, want zij hadden nog nooit een vereniging met zoveel velden gezien. De jeugdteams zouden elk een wedstrijd en een gecombineerde slagtraining doen. Met deze manier van training kon er van elkaar geleerd worden. Het heeft goede tips en aandachtspunten opgeleverd en was erg succesvol.

De aspiranten mochten gelijk aan de bak. Na een snelle warming-up ging om 13:30 hun wedstrijd van start. Overduidelijk was dat beide teams nog moesten wennen aan het voor het eerst weer buiten honkballen. Het spel was nog wat onwennig en de pitchers waren opzoek naar het slagperk. Na een inning ging het al iets beter en werden er een aantal leuke honkslagen geslagen. De gehele partij ging gelijk op. In de laatste inning was de tussenstand 7-8 in het voordeel van W.H.S.C. Een mooie honkslag gevolgd door een dure fout leverde voor T.T.T. het gelijkmakende punt op. Uiteindelijk wist onze tegenstander nog het winnende punt te scoren. Een leuke wedstrijd met een paar goede acties. Ian was de closer van de wedstrijd, ondanks dat hij het even moeilijk had wist hij zichzelf te herpakken en de wedstrijd te beëindigen met drie keer drie slag.

Ingmar aan het warmgooien op de heuvel voor de pupillen van W.H.S.C.

Na de aspiranten was het de beurt aan de pupillen. Het jonge team van T.T.T. was niet opgewassen tegen het wat oudere pupillenteam van W.H.S.C. Er werden een aantal ‘inside the park homeruns’ geslagen waardoor al snel veel punten binnenliepen. De pupillen van T.T.T. wisten geen punten meer binnen te lopen en als eindstand werd 0-11 genoteerd. De eerste overwinning voor dit (pre) honkbalseizoen. Super!

Als laatste deze zaterdag mochten onze recreanten met kunstlicht een softbalwedstrijd spelen. Erg leuk was dat alle jeugdleden en supporters zich hadden verzameld op de tribune, wat een goede en leuke sfeer opleverde. T.T.T. kent een aantal heren softbalteams waarvan enkele spelers samen met wat recreanten invulling gaven aan het team deze avond. De eerste inning verliep snel en W.H.S.C. wist gelijk wat punten te scoren. Mogelijk werd er iets te makkelijk gedacht, want al snel kreeg we een paar rake klappen om onze oren. Een van de tegenstanders wist zelfs een homerun te slaan waar in totaal drie punten op binnenliepen. De wedstrijd was erg leuk en sportief.

Op zondag mochten onze heren nog aantreden tegen het heren honkbalteam. W.H.S.C. was niet opgewassen tegen het slaggeweld van de Tex Town Tigers. De wedstrijd eindigde dan ook in een forse verliespartij waarvan wij blij mogen zijn dat deze niet meetelt.

Nadat de recreantenwedstrijd op zaterdag afgelopen was werd W.H.S.C. door de Tex Town Tigers gefeliciteerd met het 60-jarige bestaan. Tevens werd de gehele jubileumcommissie bedankt voor het organiseren. W.H.S.C. ontving zelfs een leuk cadeau. Op onze beurt willen wij ook graag Patrick, Irving, de coaches en vrijwilligers van de Tex Town Tigers bedanken voor hun accommodatie, inzet en de organisatie van het weekend. Wij hebben onwijs genoten!

Overhandiging van het cadeau voor ons 60-jarig bestaan door Tex Town Tigers aan de jubileumcommissie van W.H.S.C.