De recreanten spelen een leuke pot softbal in Leek

Op een maandagavond speelden de recreanten hun vierde softbalwedstrijd van dit seizoen. Dit keer werd er in Leek tegen BSC Knights gespeeld. Onder een strakblauwe hemel met de zon, voor de slagploeg, van voren leek er onder heerlijke zomerse omstandigheden gespeeld te kunnen gaan worden. Echter, een hele koude noordwester wind zorgde ervoor dat het niet echt warm aanvoelde. Tussen 18.30-19.00 druppelden de meeste spelers in groepjes op het sportcomplex van Knights binnen. Na de nodige grappen en grollen en bij een enkeling nog een eetmoment kon er aan de warming up worden begonnen. Uiteraard werd ook de opstelling van de avond weer bediscussieerd. Uiteindelijk stonden de elf spelers met hun posities op het blok ingevuld.

Marieke bezet het eerste honk terwijl de pitcher begint aan zijn beweging

De recreanten begonnen met slaan en deden dit in deze eerste inning naar behoren. Tess en Hans openden de wedstrijd en deden dit prima. Met twee honken bezet was het Reinier die mocht proberen om de eerste punten binnen te slaan. Meestal geen enkel probleem maar dit keer belandde de bal verkeerd op zijn knuppel en dit resulteerde in een vooral hoge bal. Een simpele vangbal voor één van de outfielders was het gevolg. De daaropvolgende slagmensen, Britt en Thijs, sloegen de eerste punten binnen. Dezelfde Britt en Thijs werden vervolgens nog over de thuisplaat gebracht door Suzanne en Will. De recreanten begonnen deze wedstrijd met een mooi aantal van vier punten. Nu was het de beurt aan Knights om wat terug te doen. Het leek een vrij eenvoudige inning te worden voor de recreanten, echter de scherpte was nog niet aanwezig bij het fielden. Zo liet Hans een simpele bal tussen zijn benen doorrollen en her en der waren er nog wat minder strakke acties te noteren waardoor de slagploeg van Knights zomaar vijf punten kon binnenlopen.

De volgende slagbeurt zou een hele mooie worden voor de recreanten. Het complete team zou aan slag komen (bij natelling bleek dat er onbedoeld elf spelers het slagperk betraden, maar dit zou geen voordeel qua punten opleveren) dus er werden de nodige punten gescoord. Ronald had pech dat hij door een vangbal uitging. Richard was de laatste slagman en had voor de tweede keer deze avond pech dat zijn geslagen bal prima werd verwerkt waardoor hij nog niet op de honken kon komen. Marieke, Rick, Reinier en Suzanne sloegen in deze inning hun eerste honkslagen van de avond.
Knights wist wat ze te doen stond: puntjes maken om bij de recreanten van W.H.S.C. aan te haken. Het resultaat was echter heel wat anders: het werd drie op drie af. Bij alle acties was eerste honkman Rick betrokken.
Na twee innings was er een tussenstand van 5-12 genoteerd.

De derde inning begon en de slagploeg van W.H.S.C. stond wederom prima te slaan. Er kwamen ook nu weer het maximum aantal toegestane slagmensen tegenover de pitcher te staan. Na drie innings hadden de recreanten al het mooie aantal van negentien punten bereikt. Aan W.H.S.C. zijde werd nu afgesproken om niet meer te gaan stelen en ook zou er minder scherp worden gelopen bij honkslagen. In het vervolg van deze wedstrijd werd er heerlijk relaxed van beide kanten doorgespeeld. Er volgden nog mooie slagen, strakke veldacties (ook nog wel wat nonchalante acties) en er werd flink gelachen.

Na vijf innings begon het te schemeren en was het einde wedstrijd. Beide teams maakten er een leuke en sportieve wedstrijd van. De eindstand was deze avond 12-25 in het voordeel van de recreanten.