In aanloop naar BST17

Aanstaande vrijdag – 23 juni 2017 – is het alweer zover. Het jaarlijks terugkerende, succesvolle bedrijvensoftbaltoernooi. Dit jaar doen er maar liefst negen teams mee aan het toernooi, namelijk: Boelies Pub, ODF-LED, G.W. Bos (2x), Politics United (Politiek Oldambt), Ontspoort (Nederlandse Spoorwegen), Ubbo Emmius, Café de Gieterij en Pyrol.

Afgelopen weken is er door vrijwilligers ontzettend hard gewerkt om het toernooi vrijdag in goede banen te leiden. Zo hebben we dit jaar bijvoorbeeld wederom spelmateriaal van het Dollard College kunnen lenen. Ieder jaar is dit weer mogelijk, wat wij bij W.H.S.C. erg waarderen. Daarnaast is er druk gewerkt aan het speelschema, het verzamelen van scheidsrechters, hulp in de kantine, EHBO, de tombola etc. We zijn nu in de fase beland dat het grove werk klaar is en dat alleen de puntjes nog op de “I” gezet dienen te worden.

Ieder jaar is er voor het toernooi een Tombola georganiseerd waarmee deelnemers leuke prijzen kunnen winnen. Deze prijzen zijn gesponsord door bedrijven uit Winschoten. Dit is het derde jaar dat we het op deze manier doen en vaak is iedereen bereid iets te ‘doneren’. Ook dit waarderen wij enorm. Dit jaar kregen wij bijvoorbeeld een pakket met Groningse lekkernijen van De Heerlijckheid en diverse cadeaubonnen van verschillende restaurants en winkels. Ook Lekker Bakkie uit Beerta doet dit jaar mee met een zak eigen gebrande koffiebonen, lekker! In totaal hebben we inmiddels vijftig prijzen!

Na de eerste speelrondes steken we de BBQ aan. Iedereen kan genieten van een goede, uitgebreide BBQ met stokbrood en salades. De avond is dus perfect als goed verzorgd en vooral sportief teamuitje. Een teamsport als softbal draagt tenslotte bij aan teambuilding.

Het toernooi kent een speciale eerste prijs. Naast een beker – gesponsord door sport-webwinkel EM Sporting – is er een wisselbokaal die de winnaar zelf dient aan te vullen. Ebbo Emmius wist de eerste twee edities van het ‘vernieuwde’ toernooi te winnen. zij lieten er het eerste jaar door leerlingen een mooie bloeiende bloem op monteren. Hoe de wisselbokaal dit jaar is aangevuld is ook voor ons nog een verassing.

Kortom, alles voor aanstaande vrijdag is zo goed als geregeld. Het weer hebben wij niet in de hand, maar we gaan er vanuit dat dit helemaal goed gaat komen. Hieronder is het speelschema te vinden en graag nodigen wij ook jullie uit om aanstaande vrijdag een drankje te doen bij ons op het terras. We sluiten de avond af met een leuk spel op het veld. Dit zal een hoop geschater opleveren.

Tot vrijdag!