De dag na BST17

Vandaag is het alweer de dag na het bedrijvensoftbaltoernooi 2017 (BST17). Gisterochtend vroeg werd er, na weken van voorbereiding, begonnen aan het opbouwen van de velden en het gereedmaken van de opstallen. Het terras werd klaargezet, de kantine werd voorbereid, de prijzen voor de tombola kwamen op tafel en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Er is onwijs veel werk verzet en tegen 17.30u. kwamen de eerste deelnemers door de hekken.

Nadat iedereen zich had aangemeld werd het toernooi namens de toernooicommissie geopend. Iedereen werd welkom geheten en de spreekwoordelijke ins en outs omtrent het toernooi werden doorgenomen. Dit jaar deden er maar liefst negen teams mee met het toernooi. Boelies Pub; G.W. Bos 1 en 2; OFD-Led; Pyroll; Ontspoort (Nederlandse Spoorwegen); de Gieterij; Ubbo Emmius; en Politics United (Oldambt). De teams waren samen met vele toeschouwers goed voor een dikke 140 aanwezigen. Voor de eerste ronde werden de teams aan een scheidsrechter gekoppeld die ze naar het juiste veld begeleide. Om 18.15u. werd het startsignaal voor de eerste wedstrijden gegeven.

Een mooie klap van ODF-Led

Er volgde eerst drie poulewedstrijden. Vol plezier speelde iedereen de wedstrijden uit. Er werden sportieve softbalwedstrijdjes gespeeld en er werd vooral veel gelachen. Iedereen wist zich, soms met hulp van de scheidsrechters, goed uit de voeten met het spelletje. Het was leuk om te zien hoe de mensen met wat meer ervaring de nieuwkomers aanwijzingen gaven. Ook de tegenstander gaf soms wat tips, maar of deze nou altijd zo betrouwbaar waren…?!  Na de poulewedstrijden was het tijd voor een pauze. De wedstrijden werden onder het genot van een heerlijke BBQ nabesproken en de tactiek voor de kruisfinales werd bij sommige teams reeds doorgesproken.

Iedereen hoopte op een plaats in de finale aangezien de wisselbokaal weer prachtig was aangevuld door het Ubbo Emmius. Wie wilde die beker nou niet winnen? Het Ubbo liet door leerlingen een gieter op de bekervoet monteren die de reeds aanwezige bloem van water voorzag om zo door te kunnen bloeien. Erg leuk is dat het Ubbo ieder jaar meespeelt met een team waarin ook leerlingen een positie toegekend hebben gekregen. Zo is het samenspel tussen leraar en leerling goed zichtbaar. De school is op dit moment in het toernooi nog steeds in de race voor een mogelijk derde overwinning. Naast de wisselbeker waren er dit jaar ook weer drie gewone bokalen. Sponsor EMSporting sponsorde ook dit jaar weer de bekers. Ook de kanarie gele shirts waarin de gehele Crew van deze avond liep zijn afkomstig van de sport-webwinkel.

Tijdens de pauze en deels in de speelrondes werden we nog even opgeschrikt door twee flinke buien, maar dit mocht de pret niet drukken. Iedereen bleef vrolijk doorspelen en op één blauw oog na deden zich geen incidenten voor. Na nog twee sportieve speelrondes was het eindklassement grotendeels bekend bij de organisatie. De finale werd gespeeld tussen Pyroll en ODF-Led. De wedstrijd kende een spannend karakter en de strijd ging gelijk op. Uiteindelijk wist nieuwkomer Pyroll er met de eerste prijs en de wisselbokaal vandoor te gaan. Aan hen de taak om de bokaal met een mooie creatie uit te breiden. Wij zijn erg benieuwd wat zij ervan gaan maken.

De winnaars van het toernooi, Pyroll

Na de finale, en ook tussen de wedstrijden door, nam iedereen plaats op het knetter gezellige terras. Een aantal leden van W.H.S.C. heeft de gehele avond hard gewerkt om de voorraad aan te vullen, drankjes te verkopen, vlees te bakken en iedereen tevreden te houden. Volgens ons is dit goed gelukt 😉 Vanuit W.H.S.C. willen wij dan ook iedereen die geholpen heeft onwijs bedanken voor hun inzet en de gezelligheid. Op het terras was er de mogelijkheid om lootjes te kopen. De prijzen hiervoor werden door diverse bedrijven uit/rondom Winschoten gesponsord. Ontzettend gaaf wat zij allemaal over hebben voor een vereniging als W.H.S.C.

Het Ubbo Emmius tegen Pyroll in de kruisfinales

Vlak voor de prijsuitreiking werden de deelnemers nog verrast met een leuk spel. Het verzoek was om uit ieder team een snel en niet blessure gevoelige deelnemer naar voren te schuiven. Per poule was er een heat; de winnaars van de drie heats speelde de finale. Het spel? tien rondjes draaien met je voorhoofd op een knuppel om vervolgens 20 meter verderop plaats te nemen op een stoel. Dit leverde veel plezier op voor de toeschouwers en een aantal zwalkende, maar lachende deelnemers. Iedereen deed erg fanatiek mee en al draaiend namen de deelnemers in volle vaart plaats op de stoelen. Helaas overleefde niet alle stoelen de heats, maar het plezier was er niet minder om. De winnaar van de wedstrijd was Rick van Aalst namens G.W. Bos.

De avond werd afgesloten met het bedanken van iedereen die een bijdrage heeft geleverd aan dit toernooi. Daarna werden de prijzen overhandigd aan de teams en kon iedereen de avond op het terras nog even rustig afsluiten.

Gezelligheid op het terras onder het genot van een BBQ en een drankje

Vanmorgen om 10.00u. stond de schoonmaakploeg alweer op het veld, want er moest een wedstrijd gespeeld worden. Het terras werd aangeveegd; het resterende afval opgeruimd en de rondzwervende flesjes gingen retour kratje. Het spelmateriaal, wat wij dit jaar wederom van het Dollard College mochten lenen, werd netjes ingepakt en opgeborgen. Ontzettend bedankt voor het beschikbaar stellen hiervan! Wij kijken terug op een zeer geslaagd BST17 en hopen iedereen weer te mogen ontvangen op BST18?

Helaas is de camera vrij aan het begin van de avond opgehouden met het opslaan van de foto’s. Onze vraag aan jullie is om al jullie foto’s te mailen aan W.H.S.C. via info@whsc.nl of te sturen via onze Facebookpagina. Met jullie foto’s kunnen we alsnog een fotoalbum samenstellen om later terug te kijken op deze onvergetelijke avond.

Bedankt en tot volgend jaar,

De toernooicommissie