Twee compleet verschillende wedstrijden binnen 48 uur voor de recreanten

Afgelopen week kregen de recreanten een mooie uitdaging voorgeschoteld. Op woensdag stond de thuiswedstrijd tegen The Blokes ingepland en twee dagen daarvoor werd er ingehaald tegen BSC Knights die de week ervoor personele problemen kenden.

W.H.S.C. trad tegen Knights met een compleet team aan. Hierdoor mochten er zelfs steeds twee spelers in de dug-out plaatsnemen om zo hun teamgenoten aan te moedigen. Dit zou een prima ondersteuning tijdens deze maandagavond zijn. Knights kende een prima start van deze wedstrijd. Er kwamen maar liefst zeven spelers aan slag, maar mede door sterk fieldwerk leverde dit maar twee punten op.

In de gelijkmakende slagbeurt liet W.H.S.C. nog meer van zich spreken. Tess had nog de pech dat ze net niet op de honken kwam, maar vervolgens waren het Richard, Britt, Thijs (3-honkslag), Suzanne, Ronald, Marieke, Rick en Will die de honken konden bereiken en zo werden er ook meerdere punten binnengelopen. De teller stond inmiddels op zes punten en Reinier zou dan de tiende en laatste slagman van deze eerste inning zijn. Ook Reinier produceerde een honkslag maar als laatste slagman kon hij Will niet meer binnenkrijgen.

Beide teams openden deze wedstrijd dus prima. W.H.S.C. liet hierbij sterk field- en slagwerk zien.

In de tweede inning zette W.H.S.C. het sterke spel voort. Na een strakke field actie en twee vangballen zat deze slagbeurt voor BSC Knights er weer snel op. Tussendoor werd er nog een 3-honkslag geproduceerd, wat ook nog een punt zou opleveren. In de gelijkmakende slagbeurt kwam W.H.S.C. weer vrij sterk voor de dag. Hans ging nog wel uit, maar Tess leverde een prachtige slag af die ver het outfield in vloog. Helaas stond de outfielder goed opgesteld en wist de bal te vangen. Richard en Britt wisten vervolgens de bal ook goed in het veld te brengen waarna een verre klap van Thijs helaas ook door de wederom goed opgestelde outfielder “op 8” werd gevangen. Vijf spelers aan slag, twee verre klappen en een punt erbij.

De derde inning liet ook weer prima slagwerk van Knights zien. De fielders kregen het weer druk en er vielen meerdere honkslagen te noteren. Toch eiste Rick in deze slagbeurt een hoofdrol op want hij stuurde twee spelers met 3-slag terug naar de dug-out en hierdoor wisten de Leeksters, ondanks prima slagwerk, maar twee punten te scoren. In de gelijkmakende slagbeurt stokte het slaggeweld bij W.H.S.C. even want er vielen geen punten te noteren. Na 3 innings, waarin beide teams lekker stonden te softballen, was de tussenstand 7-5.

W.H.S.C. bleef een strakke wedstrijd spelen. Er werd in het restant van deze wedstrijd heerlijk doorgeslagen en ook werd er prima fieldwerk afgeleverd. Mede door sterk fieldwerk bleven de Leeksters op hun puntenaantal van vijf staan en W.H.S.C. liep verder en verder weg. Na 6 innings werd einde wedstrijd gecalled en stond er een eindstand van 29-5 in de blokken genoteerd. Beide teams speelden aan slag een prima wedstrijd, maar het sterkere fieldwerk van W.H.S.C. gaf deze avond de doorslag. Een heerlijke wedstrijd werd door beide teams nog gezellig op het terras afgesloten.

48 uur na de mooie wedstrijd tegen BSC Knights speelden de recreanten tegen The Blokes. In tegenstelling tot maandag waren de recreanten vanavond niet compleet. Het team van The Blokes begon uitstekend aan de wedstrijd en kreeg 9 mensen aan slag en wist vier punten te scoren. Van het strakke fieldwerk wat de recreanten op maandag afleverden was nu nog niet veel te zien. Hier maakte de sterke slagploeg van The Blokes dankbaar gebruik van. In de gelijkmakende slagbeurt begon Richard prima door de bal goed in te brengen. Nadat Ronald en Britt hun meerdere in de fielders van The Blokes moesten erkennen wisten Suzanne en Reinier wel de honken te bereiken. Marieke was de volgende slagvrouw en wist de bal met een mooie tik tussen het tweede en derde honk te slaan. Hier stond echter de korte stop, die in deze wedstrijd een heldenrol zou vertolken, geposteerd. Marieke kon niet op tijd het eerste honk bereiken. Deze slagbeurt leverde een punt op voor W.H.S.C.

De tweede inning werd een kopie van de eerste: het team van The Blokes bleef prima slaan, kreeg nu tien mensen aan slag, en wist wederom vier punten bij te schrijven. Zo sterk als er maandag werd gefield zo ongelukkig oogde het in deze wedstrijd: spelers botsten tegen elkaar, ballen vielen uit de handschoen, of vlogen bij de spelers onder de handschoen door. Voor W.H.S.C. kwamen in de gelijkmakende slagbeurt Rick-Will-Hans-Richard en Britt aan slag. Rick en Richard troffen weer de korte stop op hun pad en Britt ging uit door een vangbal van de pitcher. Will en hans wisten wel op de honken te komen en zorgden voor twee punten in deze gelijkmakende slagbeurt.

Deze trend van de eerste twee innings zette zich in het vervolg van de wedstrijd voort. The Blokes kregen elke slagbeurt minimaal zes mensen aan slag en bleven de puntjes binnenlopen. Aan W.H.S.C. zijde bleef het moeizaam gaan. Britt maakte nog wel een mooie vangbal in het outfield. Na zeven innings zat deze wedstrijd erop en was de wedstrijd met 7-23 door The Blokes gewonnen. Dit was een dik verdiende overwinning voor de streekgenoten uit Veendam. Alleen de korte stop was al verantwoordelijk voor meer dan tien nullen.

Net als de maandagavond duurde de gezellige nazit met beide teams minstens net zo lang als de wedstrijd zelf. Woensdag 12 juli spelen de recreanten hun laatste wedstrijd voor de zomerstop. Ook dan wordt er weer thuis gespeeld en zijn de Pioneers de gasten.