Superspannende wedstrijd tussen recreanten W.H.S.C en The Pioneers

Nog even snel wat leesvoer voordat u zich op moet maken voor de thuiswedstrijd tussen de aspiranten van W.H.S.C. en Bedrocks; 19-07 aanvang 19.30u. De pupillen hebben reeds zomerstop. Aankomend weekend spelen de heren en de aspiranten nog een wedstrijd.

Superspannende wedstrijd tussen recreanten W.H.S.C en The Pioneers
Woensdagvond speelden de recreanten van W.H.S.C. hun laatste wedstrijd voor de zomerstop. Tegenstander was dit keer The Pioneers. Ondanks de langdurige regenval lag het veld in Winschoten er prima bespeelbaar bij. Het zonnetje brak zelfs nog door en iedereen maakte zich op voor een mooie wedstrijd.

De gebruikelijke taferelen waren weer waarneembaar in en rondom de dug-out. Uiteraard waren de vorderingen over de wijzigingen rondom het W.H.S.C. veld het gesprek aan de dag, maar ook boog Reinier zich weer over de opstelling. Uiteindelijk stond er een opstelling op papier, maar bijna niemand begreep hier iets van. Het was één grote puzzel. De wedstrijd begon en de negen spelers van W.H.S.C. namen dan toch een positie in het veld in en maakten zich op voor het slaggeweld van The Pioneers. De eerste slagman begon de wedstrijd met een mooie honkslag. De tweede en derde slagman gingen vervolgens uit via van acties Tess/Rick en Thijs/Rick. De vierde slagman wist ook weer met een mooie tik de honken te bereiken. De volgende slagman diende zich aan en hij sloeg de bal heel ver het outfield in. Martin moest hier flink achteraan rennen, pakte de bal, draaide zich om en gooide de bal naar Thijs. De slagman was inmiddels voorbij het tweede honk en sprintte door naar het derde honk. Thijs gooide de bal strak naar het derde honk waar Hans klaar stond om de slagman nog net uit te kunnen tikken. Dit was de derde nul en The Pioneers hadden twee punten weten te scoren.

In de gelijkmakende slagbeurt deelden de recreanten direct een tikkie uit aan The Pioneers. Het complete team, vanavond waren dit tien spelers, kwamen aan slag. Na 9 spelers waren er vijf punten gescoord, twee nullen gevallen (Suzanne drie slag en Marieke door vangbal catcher) en waren het eerste en tweede honk bezet. Martin was de laatste slagman en had maar één doel: de bal ver weg slaan en hard rennen. Hier slaagde hij niet helemaal in. Op zijn tik in het outfield kon Rick binnenkomen, maar Hans kon niet meer op tijd over de thuisplaat lopen en werd door de catcher uitgetikt.

W.H.S.C. begon dus prima aan deze wedstrijd. De tweede inning begon en vol goede bedoelingen stapten de slagmensen van The Pioneers richting het slagperk. De eerste slagman wist met een mooie tik het eerste honk te bereiken en ging door naar twee. De geslagen bal werd prima verwerkt en naar Thijs gegooid. De loper leek makkelijk het honk te bereiken maar struikelde over het honk en viel en was zo een makkelijke prooi voor Thijs. De volgende slagman sloeg de bal erg ver in het outfield en leek op weg naar een “homerun”, maar Will verwerkte de bal goed en via Thijs werd de bal naar thuis gegooid. De slagman rende op weg naar het thuis honk, in gedachten vierde hij reeds zijn rondje rondom de honken van het W.H.S.C. veld, maar Tess ving de aangegooide bal en tikte de slagman in het zicht van de haven uit. De derde slagman wist de bal ook weer erg ver het outfield in te slaan en hier wist Martin zich, middels een prima vangbal, wel raad mee. Drie op drie af in deze inning.

The Pioneers leken nu wakker geschud want de volgende slagbeurt zou ook een lastige worden voor W.H.S.C. Tess kreeg eerst nog vier wijd, maar na een poging om een honk te stelen werd ze uitgemaakt door een catcher/tweede honkman actie. Nadat ook Will, actie 6-3 en Britt (vangbal catcher) uitgingen was het dus nu ook drie op drie af. De derde inning sloegen The Pioneers weer flink van zich af. Echter, er werden aardig wat ballen richting de zeven positie geslagen. Hier wist Martin zich wel raad mee. Deze slabeurt leverde The Pioneers twee punten op. De gelijkmakende slagbeurt voor de recreanten verliep weer prima. Achtereenvolgens Thijs, Suzanne, Reinier en Rick produceerden honkslagen en nadat Hans met vier wijd naar het eerste honk mocht leek het er weer op dat het maximale aantal van tien slagmensen bereikt zou gaan worden. Dit aantal zou ook gehaald gaan worden maar er volgden geen honkslagen want achtereenvolgens Marieke, Martin en Tess konden de honken niet meer bereiken.

Na drie innings was de tussenstand 10-3. Tot nu toe liep alles op rolletjes voor de recreanten van W.H.S.C.

Ook in de vierde inning was het voor The Pioneers drie op drie af.  De laatste nul, diie via een vangbal werd gemaakt, was voor de slagman frustrerend want, zoals hij zelf aangaf, zat het hem in de naam dat hij uitging. Slagman Martin werd voor de tweede keer in deze wedstrijd door outfielder Martin via een vangbal uitgemaakt. Nu was het weer de beurt aan W.H.S.C. om weer wat afstand van The Pioneers te nemen. Hierin slaagden de recreanten slechts gedeeltelijk. Thijs sloeg een “homerun”, maar de overige slagmensen gingen direct uit.

Het team van The Pioneers besefte dat er toch iets moest gebeuren en in de 1e helft van de vijfde inning gingen ze dan ook echt los. Het maximum aantal slagmensen van tien werd bijna probleemloos gehaald. De twee hoogtepunten van deze slagbeurt waren de “grandslam homerun” die werd geslagen en ook The Pioneers speler Martin slaagde erin om nu wel de honken te bereiken. Er werden zeven punten in deze slagbeurt gescoord.

W.H.S.C. begon deze gelijkmakende slagbeurt met een 11-10 voorsprong. Reinier was de eerste slagman en wist de bal ver weg te slaan, maar de bal werd een prooi voor de outfielder. Rick sloeg vervolgens een honkslag en Hans kreeg voor de derde keer op rij een 4-wijd situatie waardoor het eerste en tweede honk bezet raakten. Marieke wist de bal vervolgens ook ver weg te slaan, maar ook deze bal werd door de outfielder gevangen. Nu was het dan de beurt aan Martin en hij slaagde erin om met een harde klap Rick en Hans binnen te slaan.  Na vijf innings was de tussenstand 13-10. Hoezo spannend?

Zo langzaam aan leek iedereen zich te beseffen dat dit naast een leuke ook een spannende wedstrijd was geworden. Er moest voor elk punt worden geknokt. De zesde inning begon en er was nog ongeveer een kwartier speeltijd over. Zou dit de laatste inning zijn of kwam er nog een vervolg van deze wedstrijd? Het zou weer een (te?) korte slagbeurt voor The Pioneers worden want het werd wederom een drie op drie af situatie. Nu was het dan de beurt aan W.H.S.C. De slagbeurt begon met Will aan slag en hij sloeg de bal richting het tweede honk. De tweede honkman verwerkte de bal goed en Will kon niet op tijd het honk bereiken. Vervolgens ging Britt door dezelfde actie uit en nadat Suzanne even later de derde nul zou worden was het met nog ca. 5 minuten op de klok nog steeds 13-10 en begonnen beide teams aan de zevende inning.

The Pioneers voerden de druk op en er werden nu ook wat foutjes aan W.H.S.C. zijde gemaakt. Hierdoor konden er in deze slagbeurt drie punten worden binnengelopen en de tussenstand was nu dus 13-13! Het begon inmiddels al wat te schemeren en W.H.S.C. kreeg nog 1 mogelijkheid om deze wedstrijd toch nog in winst om te zetten. Reinier was de eerste slagman en hij slaagde er met een 2-honkslag in om de druk nu bij The Pioneers op te voeren. Rick was de volgende slagman en hij besliste dan de wedstrijd in W.H.S.C voordeel. Met een harde klap zorgde Rick ervoor dat Reinier het beslissende punt kon binnenlopen.

Zo eindigde deze spannende en sportieve wedstrijd uiteindelijk in een uiterst nipte overwinning voor W.H.S.C. Beide teams maakten er een heerlijke wedstrijd van.