Aspiranten; Gevochten, Dikke pech

Weer net niet voor de aspiranten in Drachten
Het verhaal van de aspiranten van W.H.S.C. kenmerkt zich dit seizoen vaak dat het net niet is als je naar de uitslagen kijkt. Wedstrijden gaan regelmatig (nipt) verloren terwijl de tegenstander echt niet sterker is, maar door één of twee wat mindere innings trekken de aspiranten dan toch net aan het kortste eind. En ook al is er veel plezier, af en toe een wedstrijd winnen maakt het dan net wat leuker. Dit weekend speelden de aspiranten in Drachten. De thuiswedstrijd tegen dit team werd in winst omgezet.

Fleur op de heuvel

W.H.S.C. begon aan slag en deed dit met Kyra. De pitcher wist Kyra direct te verschalken en stuurde haar met drie slag terug naar de dug-out. Noa was nummer twee op de slaglijst en mocht met vier wijd naar het eerste honk lopen. Nadat Fleur een honkslag wist te slaan en Sebastian ook met drie slag terug naar de dug-out mocht was Eva de volgende die mocht proberen het honk te bereiken. Het tweede en derde honk waren inmiddels bezet en in de wetenschap dat er ook twee nullen waren gevallen vroeg coach Martin een time out aan. Samen met Ronald en Fleur werd er een bepaalde taktiek doorgesproken. Deze taktiek bleek prima te werken, want Noa wist een punt te scoren en Fleur kwam op het derde honk doordat zij zich bewust liet insluiten. Eva kreeg ook vier wijd en nadat Shiva de derde persoon in deze inning was die met drie slag naar de dug-out mocht teruglopen zat deze eerste slagbeurt erop. W.H.S.C. scoorde één punt en had vooral enkele sterke loopacties laten zien.

Fleur begon als pitcher en de slagploeg van Drachten Diamonds wist het haar flink lastig te maken. Eén speler ging op drie slag uit en Tess/Sebastian en Fleur/Sebastian maakten de tweede en derde nul, maar tussendoor wist het thuisteam ook nog drie punten te scoren.

De tweede inning begon voor W.H.S.C. minder goed want het werd drie op drie af waarna Drachten weer kon proberen om wat verder uit te lopen. Nummer tien van de slaglijst betrad nu het slagperk. Hij trof inmiddels Ian als pitcher aan tegenover zich aan. Uiteindelijk wist deze slagman met een flinke klap de bal heel hoog en ver weg te slaan. In het outfield stond Mart klaar en na een strakke loopaktie wist hij deze slag via een vangbal onschadelijk te maken. Dit goede begin van de tweede gelijkmakende slagbeurt deed het team goed want via drie slag en een catcher/eerste honkman aktie was ook deze slagbeurt nel voorbij.

Na twee innings stond het 3-1.

De derde inning begon met Larissa aan slag en opnieuw was de pitcher de winnaar van deze tweestrijd. De pitcher kon inmiddels zijn vijfde drie slag bijschrijven. Na vier wijd voor Kyra zat ook deze slagbeurt voor W.H.S.C. er even later weer snel op. Het scoren verliep vandaag moeizaam. In de gelijkmakende slagbeurt wist Ian weer twee keer drie slag te gooien maar hij en zijn medefielders konden niet voorkomen dat er nog een punt werd binnengelopen.

De vierde inning moest er dan toch aan slag wat gebeuren. En dit zou ook gaan gebeuren………. Sebastian was de eerste slagman en wist een honkslag te slaan. Nadat Eva vervolgens voor de tweede keer in deze wedstrijd vier wijd kreeg was het de beurt aan Shiva. Shiva kreeg de bal tegen zich aan geworpen waardoor ze een vrije loop naar het eerste honk kreeg. Deze situatie bood goede kansen voor W.H.S.C. want na drie slagmensen waren de honken reeds vol gelopen en er waren nog geen nullen gemaakt. Tess was de volgende die mocht slaan en met een honkslag wist ze Sebastian binnen te slaan. Nog steeds waren alle honken bezet en er was nog geen nul gevallen. Nu was het de beurt aan Mart en ook hij wist een honkslag te slaan. Op deze klap konden twee punten worden gescoord. Tussendoor was er nog een punt gescoord waardoor er reeds vier punten te noteren vielen en nog steeds waren er geen nullen gemaakt. Mart stond inmiddels op het derde honk. W.H.S.C. had de smaak goed te pakken en was prima bezig. Ian was de volgende die aan slag kwam en ook Ian wist de bal hard weg te slaan. De geslagen bal leek het outfield in te gaan, echter de bal kon uitstekend verwerkt worden door de korte stop. Dit gebeurde via een vangbal.Ondertussen was Mart naar thuis gestuurd want niemand had verwacht dat er een vangbal zou volgen. Het gevolg was dat de tweede nul ook direct een feit was. Vervolgens was het de beurt aan Larissa en na geduldig wachten kreeg ook zij vier wijd. Kyra was de volgende die vier wijd kreeg en uiteindelijk ging Larissa, na een poging om het vijfde punt te maken, ook uit waardoor het wisselen was. W.H.S.C. kreeg in deze inning acht mensen aan slag en wist vier punten te maken. De 4-1 achterstand was omgebogen in een 4-5 voorsprong. Beide teams schotelden het publiek en de coaches een prima wedstrijd voor. Er vielen veel acties te noteren en dit maakte het een leuk schouwspel. Een blik op de klok gaf aan dat er nog een kleine tien minuten te spelen waren. Het kon dus maar zo zijn dat de gastheren aan de laatste slagbeurt van deze wedstrijd begonnen.

Ian begon ook weer prima aan deze inning want de eerste slagman mocht na drie slag weer de dug-out opzoeken. Nu was het de beurt aan de slagman die in de tweede inning reeds een hele verre klap had geproduceerd. Ian leek ook hem de baas want al snel werd er twee keer strike door de referee gecalled. Echter, de volgende bal werd weer vol door de knuppel geraakt en met hoge snelheid vloog de bal richting en zelfs over het hek…….homerun! een geweldige klap leverde het vijfde punt voor Drachten op. De tussenstand was nu 5-5. Wat was dit wederom een spannende wedstrijd. De volgende slagman wist een honkslag te produceren en na twee gestolen honk akties was dan ook het derde honk bezet. De volgende slagman wist ook de bal het veld in te brengen. De geslagen bal werd prima verwerkt, maar doordat de bal naar het eerste honk werd gegooid, hier volgde ook de tweede nul, werd de loper op drie in staat gesteld om het winnende punt binnen te lopen. Dit betekende einde wedstrijd en een 6-5 eindstand in het voordeel van Drachten Diamonds.

Zo eindigde een hele spannende wedstrijd, die vol mooie acties van beide teams zat, in een nipte overwinning voor de gastheren. Wederom zaten de aspiranten er heel dichtbij, maar kon er geen overwinning uit het vuur worden gesleept.

Klik hier voor alle mooie foto’s geschoten door Hans Koetje!

Pakpapier en een grote strik
Afgelopen woensdagavond speelden onze aspiranten tegen de Bedrocks uit Emmen. Alvorens de wedstrijd begon verzamelden de spelers om 17.30u bij de kantine op gezamenlijk pizza te eten. Lekker!!

Na een fanatieke batting practise werd er onder leiding van Bertus sr. aan de wedstrijd begonnen. Fleur begon sterk op de heuvel en samen met haar veld wist zij de wedstrijd zuinig te beginnen. De ballen vlogen mooi en zuiver over de plaat en de Emmenaren werden gedwongen hun swings te maken. Hier volgde regelmatig een mooie drie slag uit. De eerste inning werden er dan ook geen punten gescoord. In onze gelijkmakende slagbeurt wisten onze toppers door vel honklopen en goed slagwerk direct een kleine voorsprong van vier punten op te bouwen.

De volgende inning wist Fleur wederom de deur dicht te houden en maar liefst twee keer drie slag te gooien. Top! Nu mochten wij weer. Er volgde een geweldige rally waarin maar liefst 10 punten werden gescoord en 6 honkslagen werden geslagen. Van foutjes werd vrijwel direct geprofiteerd. Tot nu toe lieten de aspiranten een sterke wedstrijd zien met goed pitchwerk. Wel wisten de Emmenaren in de derde inning iets terug te komen tot 14-6, omdat Fleur haar Duracell op begon te raken. Er volgde een paar verre klappen gecombineerd met enkele foutjes. Ze wist nog dapper een uit te maken alvorens ze het stokje aan Ian overdroeg.

Ian pakte sterk door een beëindigde de inning met een veldactie vier naar drie en een drie slag. De voorsprong moesten we wel iets verder uitbreiden, echter wisten onze volgende drie slagmensen geen raad met de nieuwe pitcher van de Bedrocks, ‘drie op drie af’, en de zo bleef de tussenstand 14-6 in ons voordeel. Bedrocks mocht tien minuten voor tijd nog beginnen aan de voor hun laatste slagbeurt. Deze komende inning kan alleen maar worden samengevat met cadeaupapier en een grote strik. De aspiranten maakten veel veldfouten, veel doorgeschoten ballen en veel vier wijd. Beetje bij beetje kwam Bedrock dichterbij en kansen om nullen te maken werden door de Winschoters niet benut. Een gesprek op de heuvel draaide het spel om, echter te laat. De wedstrijd werd in de laatste inning door slecht honkbal weggegeven. Balen met een dikke vette ‘B’.

Voor de gelijkmakende slagbeurt zette de Bedrocks een pitcher met een knetter harde bal op de heuvel. Hier wisten onze aspiranten zich geen raad mee. De wedstrijd kon niet meer worden omgebogen en werd verloren. Na een baal moment herpakten onze toppers zich, die wederom gestreden hebben als leeuwen! Zal de volgende pot dan in ons voordeel uitvallen? De aspiranten zijn er in ieder geval op gebrand!

W.H.S.C. begon aan slag en deed dit met Kyra. De pitcher wist Kyra direct te verschalken en stuurde haar met drie slag terug naar de dug-out. Noa was nummer twee op de slaglijst en mocht met vier wijd naar het eerste honk lopen. Nadat Fleur een honkslag wist te slaan en Sebastian ook met drie slag terug naar de dug-out mocht, was Eva de volgende die mocht proberen het honk te bereiken. Het tweede en derde honk waren inmiddels bezet en in de wetenschap dat er ook twee nullen waren gevallen vroeg coach Martin een time out aan. Samen met Ronald en Fleur werd er een bepaalde tactiek doorgesproken. Deze tactiek bleek prima te werken want Noa wist een punt te scoren en Fleur kwam op het derde honk, nadat Fleur zich bewust liet insluiten. Eva kreeg ook vier wijd en nadat Shiva de derde persoon in deze inning was die met drie slag naar de dug-out mocht teruglopen zat deze eerste slagbeurt erop. W.H.S.C. scoorde één punt en had vooral enkele sterke loopacties laten zien.

De aspiranten genieten samen van hun pizza voor de wedstrijd