Aspiranten spelen betere partij; Heren winnen met overtuigend honkbal

Afgelopen weekend werd er weer heerlijk gehonkbald op het complex van W.H.S.C. Zaterdag speelden de aspiranten tegen de Blue Devils uit Meppel. Zondag traden de heren aan tegen de nummer drie van de competitie, Drachten Diamonds. Ook in het kader van de renovatie accommodatie is er wat nieuws. Afgelopen zaterdag werd de laatste steen in het tegelpad naar onze accommodatie gelegd! ?? Afgelopen weekend was het laatste competitieweekend voor de zomerstop. Fijne vakantie iedereen!

De aspiranten spelen betere partij

Vorig weekend kregen onze aspiranten flink om de oren. Ondanks dat er afgelopen zaterdag niet gewonnen werd, werd er een leuke partij met mooie acties gespeeld.

Glenn begon op de heuvel en opende de wedstrijd fantastisch. Twee keer drie  slag en een vangbal in het buitenveld haalde ons na drie slagmensen gelijk terug naar de dug-out. Fleur opende met een mooie honkslag en wist het met actief honklopen gelijk het derde honk te bereiken. Helaas bleef ze hier onbenut achter, want de volgende slagmensen keerden met drie slag terug naar de dug-out.

De tweede inning kreeg Glenn het zwaarder. Een geraakt werper en wat veldfoutjes zorgden ervoor dat de Meppelers rond de honken konden komen. Wel wist Glenn nog tweemaal drie slag te gooien, maar de derde nul had eerder gemaakt kunnen worden. Tot overmaat van ramp wist de tegenstander een inside the park homerun te slaan. Dit alles kostte punten, namelijk zes deze inning. Nu moest de achterstand weggepoetst worden en dat bleek in eerste instantie een zware taak. Drie op, drie af aan onze zijde en Meppel was al snel weer aan slag.  Glenn probeerde nog het onderste uit de kan te halen, maar moest uiteindelijk plaatsmaken voor Ian. Drie goede veldacties van Tom en Fleur naar Tess en een vangbal van Sebas waren goed voor drie nullen.

Met een 0-7 achterstand werd er aan de derde slagbeurt voor W.H.S.C. begonnen. Ian werd geraakt en kwam op de honken. Glenn wist hem met een prachtige drie honkslag binnen te slaan. Zelf bleef hij onbenut achter. Aan slag is er zeker nog veel te halen bij W.H.S.C. Met zekerheid kan gezegd worden dat veel slagbeurten onbenut zijn gelaten en dat er veel te veel drie slag is geïncasseerd. Slagtraining dus! Blue Devils bleef erg stabiel aan slag en wist ook in de vierde en vijfde inning wat punten te sprokkelen. W.H.S.C. heeft in deze slagbeurten goed fieldwerk laten zien en hieruit volgende leuke acties op de honken. Ondanks een aantal mooie honkslagen en leuk loopwerk op de honken wisten ze de achterstand niet terug te dringen. De wedstrijd werd verloren met 6-16.

Een wereld van verschil met vorige week. Vandaag werden er leuke acties gemaakt en liet W.H.S.C. zien dat ze het spelletje wel degelijk beheersen. Wel is er op gebied van slaan en pitching nog veel werk te verzetten, hoewel we wel beter van onze toppers gezien hebben. Nu eerst zomerstop, dan een frisse start.

Heren winnen met overtuiging van de nummer drie

De wedstrijd afgelopen zondag werd op eigen veld gespeeld tegen de Drachten Diamonds. De droogte heeft het veld goed te pakken gehad, want er was nog weinig groen gras over. In het gestuif van het zand werd er onder leiding van Popke begonnen aan de warme wedstrijd.

Michel begon op de heuvel en opende sterk met een mooi drie slag. Een aantal honkslagen volgden, maar brachten Michel niet van de regel. Het sloot de inning met drie keer drieslag. Een tweetal veldfoutjes hadden het gevolg dat Drachten deze eerste slagbeurt twee punten wist te scoren en dus gelijk de voorsprong in de wedstrijd nam. Het antwoord van onze heren was overtuigend, want de eerste drie slagmensen wisten de honken te bereiken middels een honkslag. W.H.S.C. wist Drachten in een gedwongen loop situatie wat te verwarren waardoor het eerste punt over de plaat kwam. Scherpe loopacties waren goed voor nog twee punten en dus de 3-2 voorsprong.

De tweede, derde, vierde en vijfde inning was er wat meer sprake van een pitcherduel waarbij de balletjes netjes in het binnenveld verwerkt werden. Michel stond sterk te gooien en ook Joost van de Diamonds wist het aantal honkslagen te beperken tot twee. W.H.S.C. wist op een hoge bal in het buitenveld Bart – die op drie kwam door een prachtige honkslag – over de plaat te brengen. Aan de zijde van Drachten werden drie honkslagen geslagen deze inningen. De lopers op de honken probeerden door stelen en actief lopen verder te komen, maar hier wist catcher Martin goed raad mee. Twee stelende en een ‘slapende’ loper wist hij op het tweede honk uit te gooien. Een derde zat in de pijpleiding, maar die wist helaas met zijn voet de bal uit de handschoen te tikken.

Met een 4-5 voorsprong voor de Diamonds werd er aan de zesde en laatset inning begonnen. Een alles bepalende inning voor W.H.S.C. Michel was inmiddels  gewisseld voor pitcher Thijs de de partij goed dicht wist te houden. Thijs die op de honken goed loopwerk liet zien wist zich ook op de heuvel goed te presenteren. De buitenkant curve bleek ook voor de Friezen een erg lastige bal wat een paar rommelballen in het veld opleverde. Deze ballen werden goed verwerkt door de Winschoter en zo bleef de tussenstand onveranderd.  De Duracell van de Drachter pitcher was toe aan vervanging, want W.H.S.C. wist diverse honkslagen te slaan. Verschillende keren werden alle honken bezet gevolgd door een mooie honkslag. Er werden maar liefst zes honkslagen geslagen, goed voor 7 punten. Er kwamen twaalf mensen aan slag deze inning alvorens de speeltijd verstreken was. Eindstand 11-5.