“Meiden van het Noorden” starten met zaaltraining

Op 16 januari 2016 is onder de naam “Meiden van het Noorden” een enthousiaste groep speelsters van een aantal noordelijke verenigingen gestart met een serie gezamenlijke softbaltrainingen. Het doel van deze trainingen is een bredere basis neerleggen voor het (jeugd)softbal in het Noorden. Enerzijds biedt dit perspectief aan speelsters die nu bij de pupillen of aspiranten honkballen, maar vaak de overstap naar junioren- of seniorenhonkbal niet kunnen of willen maken. Anderzijds zorgt meer softbaljeugd er op termijn ook voor dat de softbalcompetitie van de senioren verjongt en daarmee groter wordt.

Inspiratie

De inspiratie voor dit initiatief komt voort vanuit een soortgelijk initiatief in Zuid-Nederland, waar men door een groep speelsters, de “Meiden van het Zuiden”, bij elkaar te brengen en samen te laten trainen en spelen, uiteindelijk een levendige softbalcompetitie voor de jeugd in het Zuiden heeft gerealiseerd. Het is de bedoeling dat de groep meiden op regelmatige basis bij elkaar komt om te trainen, voor toernooien en andere activiteiten zonder dat de honkbalcompetitie van de jeugd daar last van heeft.

Softbalsters gezocht

W.H.S.C. was goed vertegenwoordigd bij de eerste training met 4 aspiranten. Omdat het de bedoeling is dat er zo veel mogelijk “Meiden van het Noorden” komen, is er ruimte voor nog veel meer speelsters. Dus als je mee wil doen, dan kun je je gewoon aanmelden via “Meiden van het Noorden”. Ook meisjes die nog niet lid zijn van een vereniging, zijn ook welkom.