Renovatie – Het dak zit erop!

Dat gaat snel bij W.H.S.C. op het sportpark aan de Stikkerlaan te Winschoten. Het eerste dak zit er inmiddels al op! Al eerder in deze Kerstvakantie werden al fikse vorderingen gemaakt. Ook de tweede week van de vakantie wordt zinvol benut. Het cement waarin de ankers zijn vastgezet is inmiddels goed uitgehard en de eerste dug-out kon gesteld worden. Volledig waterpas zijn de staanders voorzichtig over de ankers naar beneden gedraaid waardoor de dug-out de vers gelegde fundering raakte. Nu de balken onder de dug-out weg zijn kunnen er vervolgstappen gezet worden.

Dick Ronald en Ronald zijn meteen naar Sellingen gereden om daar de opgeslagen trespa platen op te halen.  De platen waren ontzettend smerig en het leek hen goed de groene aanslag eens om zeep te helpen. Al snel verscheen een mooie witte glanzende plaat. Een kleine bijkomstigheid was dat het deze middag flink vroor. He duurde dan ook niet lang voordat het langs de platen naar beneden sijpelende water onder de handen van de schoonmakers bevroor. Gelukkig werd er goed voor de mannen gezorgd en konden ze genieten van een lekkere lunch die Karin op tafel zette. Aan de lopende band werd ± 33m² trespa gepoetst. Precies genoeg voor het dag van één dug-out.

De volgende dag werd er, na nog een aantal andere klussen op het veld, begonnen aan de eerste dakplaten. Dit bleek nog behoorlijk wat werk, maar gelukkig waren de voorbereiding getroffen. Na een dag hard werken was het begin gemaakt. De volgende dag werd er door de heren gestaag doorgewerkt. Er werd begonnen met het waterpas afstellen van de uit dug-out. Vervolgens werden de rest van de dakplaten van de thuis dug-out geplaatst.

Mooi werk mannen!
Meer foto’s zijn in het fotoalbum Renovatie Accommodatie te vinden.